Lite morgontyck

Om vikten tycker jag inte. Ytteligare en ur viktsynpunkt bortkastad vecka. Inte ett gram ned. Tänker elaka tankar om vikväktarmetoden - men förtränger den feta paj och den Reisenkolapåse jag stoppade i mig i lördags.

Apropå stoppa i sig - så vattnades det i mun när jag såg reportaget från lakafiskandet i Kamlunge. Sjötunga walevska och annat kan slänga sig i veckan mot pappa Yngves lakasoppa. Hädiskt nog är det en hel del som KASTAR BORT lake. Ni vet väl fö att lake bara ska fiskas och ätas i månader vars namn innehåller R. Det lärde jag mig som 5-åring av salig morbror Otto när vi (han) klubbad lake nere på älven.

I Norrbottens Kurirens krönika, vilken jag skulle länkat till här om jag nu enkelt kommit på hur man gjorde, speglar man turbulensen inom moderaterna i Luleå. Tydligen har man fockat  "gamle" Tord Häggström som ordförande. In har gått den med Tord ungefär jämnårige Rune Björnström. Krönikören har tidigare skrivit om att avdelningen fått medlemmar överflyttade från andra avdelningar. Väl förberett med andra ord.

Än mer intressant är att ledarskribenten tar upp den märkliga provvalsmetod som moderaterna använt. Där ett kryss på en kandidat kan betyda 10 poäng eller 1 poäng, ingen är människa att dra några slutsatser vad avser toppplaceringar av ett sånt provval.

Vi lägger oss inte i andra partiers nomineringar - men jag tar mig rätten att tycka att det är en dålig metod särskilt om man använder den på det sätt  moderaterna gör. Att resultatet i princip ska utgöra den färdiga listan. Eftersom deras interna klimat i partiet också har betydel för oss övriga i den borgerliga oppositionen hoppas jag att moderaterna lyder ledarskribentens råd. Må vi sen få ett tydligt besked om vilken bästa man eller kvinna som moderaterna vill ha i topp.

Denna måndag den 27 februari ska jag tillbringa i sammanträdesrummen. Förmiddag med Arbets- och Personalutskottet. Därefter kommunfullmäktige på eftermiddagen. Får hoppas att Marja-Liisa Åström, en av våra ordinarie ledamöter, har piggnat till från gårdagens feber. Annars kan det bli kärvt med ersättare så här i sportlovstider. En och annan med sportlovslediga respektive har passat på att åka till varmare trakter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback