Lurt med sporten

Nu är Isak på plats på skrivbordsunderlägget. Tack för hjälpen, Sofie. Nu väntar jag på goda råd och att till exempel kunna sätta flera minatyrbilder bredvid varandra. Varje gång jag försökte så hamnade bara den nya bilden där och den gamla försvann. Och så skulle jag vilja kunna skriva bildtexter också.

Isak på plats, och jag på plats. Det allra mesta av jobbet alstras via de mail som kommer. I går när jag åkte hem tyckte jag att läget var under kontroll och att det skulle bli tid att andas och strukturera och organisera för framtiden. Men under kväll och natt har det dimpt (vilket ord?!) in flera grejor som måste åtgärdas. Både i min egenskap av politisk förtroendetjänsteman och politisk förtroendevald.

Lurt med sporten, javisst ja. När jag halvfem på morgonen startar tidningsläsningen, med mina politikerglasögon på, brukar jag i stort sett bara bläddra förbi sportsidorna (jo, jag läser dem senare med ganska stort intresse faktiskt). Det är lite lurt faktiskt för jag har ju fått en och annan snyting även där - och ibland upptäckt det väl sent. Och just i morse tänkte jag - sex sidor sport eller hur många det nu var - inget att göra politik av. Och vad får jag se; en galen Törnman. Nu rosenrasande för att LKAB tydligen är på gång att skriva ett sponsoravtal med Luleå Hockey.

Törnman har ropat att han är galen så många gånger. Hade man tagit honom på allvar hade han varit inspärrad för länge sen. Och rosenrasande, och kokande av ilska, och sittande på väg med plakat. Ja listan, kan göras hur lång som helst på hur Törnman ropat vargen kommer.

Måhända det är därför det känns som om det inte är samma glöd runt Törnman längre - ingen tror längre att vargen kommer.

Kommentarer
Postat av: Åke Cederlund

Hej Ylva, ville bara kommentera att vi skiljer oss åt beträffande sportsidorna. Med en jätte- ansträngning hoppar jag över dem. Vad som enar oss är intresset för att få kort på plats. Ha det!!

2006-02-08 @ 10:06:39
Postat av: Sofie Pettersson

Vad gäller bakgrundsbilder på skrivbordet så kan man bara ha en bild i taget. Men, ett sätt att undkomma detta problem är att skapa gigantiska digitala kollage av bilder. Kollaget, eller 'affischen' skulle då vara en enda bild, som man enkelt kan välja precis som vilken annan bild som helst.

Men...hur gör man kollage? Det har jag ingen aning om. Kanske i Photoshop?

2006-02-08 @ 11:50:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback