Nu tar vi dom!!

Efter en kilometer simning är jag redo för fight. Nu ska det bli helt underbart att krypa ihop på soffan och njuta av damkronorna.

Nu är det inget feministkör men faktum är att numera gillar jag bättre att se damerna spela hockey och basket. Fotboll är det lite så där - tveksamt.  I basket och hockey kommer spelskickligheten bättre till sin rätt - det går inte lika fort och är inte lika hårt. som när grabbarna spelar.  Möjligen beror det på min förmåga att hänga med. Men i alla fall njuter jag mer när jag ser damerna i dessa två grenar.

Fotboll är jag lite mer tveksam till - om jag gillar herrar eller damer mer (missförstå mig rätt). Fast jag måste också erkänna att fotboll vill jag uppleva live - helst på Byvallens gräsplan -  tycker inte den sporten gör sig på TV.

Jag kommer ihåg Alviks damers första framgångar. Om jag kommer ihåg rätt var första matchen jag såg på planen i Alvik en match mot Öxanbäck. Förutom att båda lagens spelare såg ut som bambi på hal is var det pinsamt med den manliga publiken som hela tiden kommenterade guppande bröst och häckar. Och flabbade rått åt varandras skämt. En bra bit har vi hunnit både när det gäller spelkvaliteten och publikens uppförande.

Någon gång kanske jag berättar om när jag själv spelade seriefotboll i Sunderbyns herr B-lag. I början av sextiotalet - långt före damfotbollens genombrott.

Men nu har matchen börjat!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback