Nyttigare idag

Nu är förmiddagen avverkad. Jg hade anmält lite sen ankomst till budgetutskottet - någon liten stund måste min medarbetare Anna-Greta också få.

Anlände alltså under kulturnämndens föredragning. En av  deras två hjärtfrågor är naturligtvis Kulturens Hus. Nu bekymrade de sig för hur de ska kunna motsvara de stora förväntningar som luleåborna har på bland annat det nya biblioteket.

I andra kommuner, där de fått nya bibliotek, hade boklånen ökat kraftigt. Man var oroad över att inte medianslaget skulle räcka till att köpa tillräckligt mycket böcker.

Vi har otroligt hög siffra för boklånen. Själv var jag mesta lånare på biblioteket hemma i Sunderbyn i min barndomstid. Bibliotekarie Östman skröt över mig.

Tyvärr har vanan inte fortsatt. Svårt att planera läsandet - men vet oftast inte hur mycket inläsning av politik som väntar en. Jag läser en hel del i alla fall. Många är de bokklubbar som lurat in mig som medlem med fina väskor, matberedare och annat. Man har väl gjort ett antal turer in och ut i det största.

Problemet är att de ju tar plats sen. Och böcker kan man inte kasta - tror jag gäller min generation. Men man funderar ju ibland vad som händer när man lämnar detta jordelivet. Sonen läser otroligt mycket på sina resor - men det är pocketbäcker som slängs allt efter.

Karl P hann i alla fall avslöja att han bötat 24 kronor för försent återlämnad bok.

Sen hade vi arbetsmarknadsnämnden och passet före lunch, den omfattande och intressanta socialnämnden som spänner över så mycket i livet. Nya chefen Agneta Ekman var med för första gången.

Och nu ska jag äta mandelpotatis, vikväktarköttbullar och dito prinskorv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback