Resumé - om jag orkar och kommer ihåg

Fart är det - det är knappt jag kommer ihåg hur dagen började. Men om jag försöker så var det lite kaotiskt på APU (arbets- och personlutskottet). Klockan blev 8.20 och ordningsman Strutz funderade varför vi inte börja. Fick veta att Anne Karlenius inte kommit än. Kommunsekreteraren sprang till telefonen - så visade det sig att ingen kommit ihåg att berätta för henne att vi flyttat tillbak utskottssammanträdet till måndagar.

Nåväl, det handlingskraftiga kommunalrådet, föreslog att vi skulle ta kafferasten på störten. Några andra laster som rinner i strupen har han inte - men kaffetåren värnar han.

Så körde vi ärendelistan och hade företräde från Tekniska förvaltningen om internhyror. Ärendet till gruppbehandling. Två nya Mikael från Tekniska  presenterades, Wänstedt och Engström om jag kommer ihåg rätt.

Så hade Integrationsverket förfrågat om vi som kommun kunde ta emot 63 flyktingar till utöver vårt avtal. En konsekvens av det riksdagsbeslut från december där gömda flyktingar ska kunna få sitt ärende omprövat. Lulebo AB, vårt eminenta bostadsbolag , har förklarat att man inte klarar att leverera 25 lägenheter så förslaget är att kommunstyrelsen ska säga nej. Maria och jag som har rösträtt i utskottet föreslog återrmiss för att diskutera med Lulebo och privata fastighetsägare. Fick stöd av Lennart Lindström, vilket hedrar honom. Conny och Annika var inte med. Men Lööwet och Kalla P drev igenom ett NEJ. Vart tog solidariteten vägen?

Nu avslutar jag detta kapitel. Tveksamt om jag orkar ge en redogörelse från fullmäktige. Fö ska jag ta upp ordningsmannarollen igen - det finns personer i utskottet som konsekvent struntar i att slå av mobiltelefonen - och dessutom hör så illa att vi andra får tala om för honom att hans telefon ringer. Extra knäck - som bedrivs på av skattebetalarna betald tid!! Tillhör dessutom ett parti som gärna vill sänka skatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback