Som man bäddar får man ligga?

Som man bäddar får man ligga! Visst ligger det något i det. Det finns saker runt medlemsdemokrati som har förundrat mig i flera valrörelser nu. Varför har till exempel inte ett stort parti som socialdemokraterna provval. Det om något skulle väl ge delaktighet. Medlemmar som väljer att inte vara så aktivt på möten - av ett eller annat skäl - men som säkert följer det poltiska skeendet skulle ha möjlighet att göra sin röst hörd.

Sen också det hemlighetsmakeri som råder runt provvalsresulteten. Är det någon som sett och vet hur kryssen fördelade sig hos moderaterna i Luleå. Jag har frågat flera men bara fått undanglidande svar. Varför tar inte grävande journalister fram såna saker? Är de hemligstämplade?

Ser att det i dagens tidning spekuleras i om det taktikröstats hos moderaterna. Fem-sex kryss på Muf:are och sen inga fler. Vilket ökar tyngden hos dessa röster.

Hos oss är provvalsresultatet offentligt från den dag nomineringskommittén har räknat valsedlarna. Där kan man förutom poäng också utläsa hur många 1:a placeringar, 2:a placeringar osv som respektive kandidat har fått. Eventuell taktik röstning blir också offentlig - och slipper bli föremål för skrönor - då (de avindentifierade) valsedlarna finns kvar och vem som helst har rätt att se dem.


För de som vill ha ett förtroendefull klimat inom sitt parti kan jag rekommendera denna öppna och demokratiska metod.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback