Tänk hur trenderna går - TYP

Vem har inte ABSOLUT, TYP, BORRAT i något. Tänk hur snabbt vi påverkas av trender i språket. Själv har jag fått lära mig av en spårkstalinist att man inte kan öppna "upp". Om man inte öppnar "upp" - hur öppnar man då? "Gå av stapeln" säger vi ofta istället för äga rum. Stapeln är tydligen egentligen en term i sågverksindustrin eller något sånt.

Och när ska man använda sist eller senast? Sist jag såg Dig? Vadå ska vi aldrig mer ses. Lägg märke till hur du använder senast och sist.Dt är ganska intressant att notera. Själv hävdar jag att man faktiskt ibland kan och ska använda sist - även om man ska ses någon fler gång.

Annars är BORRAT i nog det värsta jag drabbats av. För 15-20 år sen var det modeordet framför andra bland herrar, i den övre medelåldern, inom kommunalpolitiken. Det hade förmodligen uppsnappats från någon yngre trendnisse och användes i tid och otid. Till slut upptäckte jag att jag inte hörde vad vederbörande sa utan bara väntade på BORRANDET. Och jag överdriver inte.

Och nu ska vi inte längre jobba med budgeten i kommunen - nu ska vi föra en budgetdialog. Inbjudan från min träningskompis tillika ekonomichefen Lars Åhl (Lasse, jag simmar nu istället för träning pga av smärre skada) till "Budgetdialog". Thomas trodde direkt att nu vill nog Karl P inleda samarbete - men jag tog ned honom på jorden - det är valår i år.

Ikväll såg jag på Stefan Tornbergs hemsida att man på landstinget idag inlett - ja gissa vad - budgetdialog.

Måhända en cirkulärskrivelse från Kommunförbundet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback