Vicken start!

Vilken start på dagen. Nu kommer jag inte in på lulea.brev.se  och kommer följdaktigen inte åt min Tidningskrönika som skulle distribueras.

På radion på väg in till jobbet hörde jag på Radio Norrbotten (ettan gäller annars på jobbet). Sveriges (och världens?) äldste bloggare bor i Finnspång. Han heter Allan Lööv, före detta musiker, 93. Sen han blev änkling och den fysiska världen har krympt på grund av ålder gav han sig ut i cyberrymden. Och hade fått både uppmärksamhet och kompisar från utlandet.

Apropå bloggande är det ju långt ifrån någon ny företeelse. Tänker på Kuriren bloggen. I valrörelsen 1979 skrev jag dagbok i Norrbottens Kuriren. "Sista veckan i min första valrörelse". Så egentligen är det ju bara tekniken som gjort det så mycket snabbare och så mycket tillgängligare.

För det dagboksskrivande blev jag utlovad arvode - men jag fick aldrig något - vilket jag brukar skoja om med Jan-Erik Thelenius som var (är) redaktör. På den tiden kunde man få arvode för artiklar man fick publicerade men det fasades snabbt ut. Jag hann få betalt en enda gång. 300 kronor från NSD för en artikel om fri radio och reklam i TV.


Bloggare Lööv berättade om ett framträdande i Frukostklubben 1956. 50 år sen, så när jag är 93 år 2041 då bloggar jag om valrörelsen 1991.

För övrigt kan jag tipsa er om att man numera kan be om förlängning av recept via internet. Åtminstone på Gammelstads vårdcentral finns den möjligheten. Och man sa sig vara glad om man gjorde det för då kunde de expediera vid lugna perioder.

Och nu lär svärdottern har hört min bön om hjälp med Tidningskrönikan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback