Finns något alternativ till anbud?

i går på fullmäktige diskuterade jag det felaktiga i att låta Lulebo köpa kommunala fastigheter utan att utsätta priset för konkurrens. Tyvärr försvarades detta förfarande även av en borgerlig ledamot. Lulebo bedriver näringsverksamhet genom att hyra ut bostäder. Liksom också privata fastighetsägare gör. Att ensidigt gynna ett eget kommunalt bolag - och snedvrida konkurrensen måste bara vara fel.

Även hur tilldelning av mark för explotatering ska ske diskuterades. Tyvärr var kommunalrådets svar luddigt. Flexibelt sa kommunalrådet - för den som känner sig förfördelad kan det lika gärna kallas godtycke. Om vissa förfrågningar besvaras med att den som är först tar allt - medan andra som frågar får veta att de gärna får lämna in ett anbud. Och om vissa företag, till exempel ett eget bostadbolag gynnas, då vill nog en del kalla det för korporativism.

Nu har vi tre företag som vill bygga studentbostäder på Klintbacken. "Hur vi ska hantera det här vet jag ännu inte. Vi har aldrig ställts inför så svåra frågor när det gäller studentbostäder", säger Lars Magnus Eriksson.  Om hur det svåra ska lösas säger Lars-Magnus: "-Det är givetvis ett alternativ, men hittills har kommunens policy varit att inte använda sig av anbudsförfarande när det gäller bostäder". Och varför det då undrar vän av ordning? Om någonting så är det väl viktigt att hålla nere priserna på bostäder och det gör man genom konkurrensutsättning.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback