Kd och Supernannyn

Stefan Tornberg (i brådskan kommer jag inte ihåg hur jag länkar till hans blogg) tar upp Kd:s centrala förslag om Supernanny. Lite hedrad blir jag när Stefan hävdar att Kd blivit insprirerad av Ylva Strutz i Luleå. Jag illhör de som hävdar att det är onödigt att uppfinna hjulet flera gånger så därför stjäl jag hejt vilt goda idéer som jag hittar runt om i landet. Kan avslöja att Supernanny kommer från Folkpartiet i Umeå. Den har också lagts av folkpartister i någon kranskommun till Stockholm. Och där har Kd tänt till på alla cylindrar.

Ska hålla med Stefan om en sak till. "Begreppet "Super-Nanny" togs nog till för att få mediauppmärksamhet", skriver Stefan. Javisst. så är det. Det är ett bra sätt för att fokusera på problem som inte tas på allvar. Om vi skrivit i vår motion om ökad stöd till föräldrar hade inte en enda murvel brytt sig om det. Och vi som varit utsatt för forna tiders teoretiska föräldrautbildning skulle få knottrer på kroppen!

Super-Nanny förslaget har väckt ett sån positiv respons som jag sällan varit med om. Förskollärare, lärare, barnpsykologer, barnläkare, farmödrar, mormödrar (och för all del en och annan morfar och farfar också), mammor och pappor har hört av sig och vidimerat behovet.

Nu diskuteras och kommer att diskuteras problemet med att föräldrar i dagens hetsiga och jäktiga samhålle inte alla gånger orkar med att ge barnen de regler, ramar och rutiner som behövs för att fungera i skolan och sen vidare i samhället.

Om Supernanny insatserna sen kommer via förskolan, familjecentralerna eller på annat sätt tycker jag är av underordnad betydelse. Huvudsaken vi hjälper till att ta tag i problemet och ge barn och föräldrar det stöd det behöver.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback