Politiskt käbbel eller sund kritik och debatt?

Jag skrev för någon dag sen om oppositionens förbannelse. Att vara de om alltid talar om hur dåligt saker är, att vara de som är slaven bak på vagnen. Måste det vara så? Ja, ni kan ju fundera på motsatsen.

Arcus affären har blivit stor, som Lennart Lindström säger. I en direkt kontakt med berörd anbudsgivare har denne berättat för Lennart att hans anbud innehöll väldigt mycket mer än de 10 miljoner som var budet i kronor. Det handlade om stora visioner, investeringar i 100 miljoners klassen och också en rejäl bankgaranti, på 25 miljoner, om investeringsplanerna av någon anledning skulle gå i stöpet.

För Lennart, och för mig, som varit med och klubbat beslutet att sälja Arcuscamping, var detta en nyhet. Hade det varit omtanke om företagsklimat och demokrati att tiga om detta? Om Lennart får veta detta - hur många andra får då inte vet.a? Och kan spekulera. - Var det rätt anbud som antogs? -Lät kommunen stekta sparvar flyga sig förbi?

I det här ärendet, liksom andra, har oppositionen och kommunledningen möjlighet att i offentlighet lägga fram vår syn. Vilket vi från oppositionen gjort. Men kommunledningen - personifierad denna gång av Karl Petersen - väljer att uttala sig med det föga upplysande: politiskt käbbel. Istället för att i sak försöka förklara varför det blev så. Vi har ju inte den sanningen. Det kanske bara var ett misstag? Det kanske var ett krav från anbudsgivaren? Det var inte meningen att Hildings bud alls skulle nämnas eftersom han drog tillbak det? Men inte ens ett försök till förklaring.

Det Karl Petersen kallar politisk käbbel - det kallade ett tidigare kommunalråd en alert oppositionspolitik. Han till och med tillerkände oppositionen en stor del av äran att kommunen var så förhållandevis välskött.

Makten måste ständigt granskas - och det är en av oppositionens viktiga uppgifter!

Och så vet jag att stekta sparvar inte flyger - men jag hittade ingen bättre formulering!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback