PTU - Plan- och tillväxtutskottet

Idag har vi haft plan- och tillväxtutskott.

Presentation av resvaneundersökningen. Den visade mest på saker som vi inte behövt undersöka. Det cyklas mer på sommaren än på vintern, fler män än kvinnor har tillgång till bil och andra självklarheter. Men det finns säkert mycket i undersökningen som kan vara till nytta i planeringen.

En liten överraskning var väl att alla tre grupperna, bil- och bussåkare plus cyklisterna, tyckte att det satsades för lite på gång och cykeltrafik i förhållande till hur viktig de tyckte frågan var. Vilket föranledde en av poltikerna att fråga om man trodde bilisterna verkligen förstått frågan.

Sen var det lägesrapporter om utökade byggytor i fritidshus, lägesrapport om Storheden inklusive en dyr kalkyl för att bli av med Mogenlogen.

Södra hamnen projektet redovisades och ska till partigrupperna för behandling. Min personliga uppfattning är att en uppsnyggning är helt nödvändig och kan se ut nästan hur som helst bara vi inte bygger bort mer av vattenkontakten.

Yttrande förstudie Norrbotniabanan, bidrag till LuleåKalaset, medel till Filmpool Nord plus ett antal eu-projekt där Luleå kommun är medfinansiär var andra ärenden. Inga kioskvältare precis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback