Blåklintsvarning!

Tänker du blommografera via internet det närmaste veckorna? Är Du folkpartist? Om inte så är det läge för VARNING! Om du beställer en gul och blå sommarbukett är risken stor att du får en med blåklint! Det hände mig i kväll när jag kom hem. ".

Kan ni tro - under brevlådan stod ett blompaket! Vad i all världen? Födelsedag - namnsdag - eller har jag dött? Eller är den till grannen?

Det var stora gula gerbera - nästan guloranga, fullständigt underbara blåklintar modell naturell och så något gult "senapsblommegräs Och vet ni vad - den var till mig - och vet ni vad hälsningen var? TILL VÄRLDENS BÄSTA SVÄRMOR! Då bara ids man inte ens blogga mer ikväll.

Men en liten blåklintshistoria - sann - dyker upp. Samma år som jag skulle börja skolan var min familj på semesterresa. Något ovanligt då eftersom mor och far var egna företagare och drev bageri. Men i alla fall - vi var utanför Kalmar. En liten ort som hette Trekanten. Uppvuxen i karga Norrbotten där blåklinten möjligen fanns som odlad - även i politiken var den sällsynt här även om jag då inte hade något begrepp om det. Lena - barnet i familjen vi gästade - var jämngammal med mig. Vi var ute och sprang i trakterna och jag fick se vackra blåklint ute på ett fält. Jag rusade givetvis ut och skulle plocka. Lena som var på hemmaplan stannade upp där "gräset" blev meter högt. Men jag rusade vidare - till en arg gubbe skrek och hötte med näven. Hade "ungdjäveln" inget vett som sprang och trampade ned på veteåkern!

Så egentligen började min kontakt med blåklinten på ett mycket fasansfullt sätt för en 7-åring!

Tack Lotta! Tur att Jens, Sara, Lisa och farmor Ylva har Dig!

Godnatt alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback