Bloggen seg!

Skulle skriva några rader i går kväll - men bloggen - eller snarare nätet var lite segt. Det "blå bandet" gick nästan ända fram men inte riktigt. Med någon milimeter kvar stannade det och stod blick still. Det är såna gånger allt brukar försvinna i cyberrymden. Nu kom det innan jag alls kommit in.

Allt nog - jag kom hem vid niotiden efter en kväll med valutbildning - två grupper igång. Och jag blev vikarierande cirkelledare då Els inte kunde komma. Och jag måste komma ihåg att skriva en lista på vilka som var med.

Nu på morgonen skiner solen - förmodligen både på onda och goda. Min termometer - väl dold för solens strålar - visar dock endast 10 grader. Måste kläs på ordentlig för bokbordet på stan i dag!

Lite smått och gott i avisorna idag. Sänkt rösträttsålder - en något tvetydig rubrik - handlar om att ungdomar ska få rösta det år det fyller 18. Bra förslag - alla kan ju inte planera sitt barna födande så bra som jag. Jens är född 2 september 1970 vilket innebar att han fick rösta ca två veckor efter 18-årsdagen. Hade han varit född två veckor senare hade det dröjt fyra år innan hann fått rösta.

Folkpartiet fjärde bäst på att ha listor i kommunvalet. I fem kommuner  (i hela landet) kommer vi (kanske) inte ha listor. Hoppas inte de räknat med Övertorneå som kommun utan fp-lista. Den kommer - och då har vi listor i alla kommuner. Delad första plats i länet tillsammans med sossarna, vänstern, centern??? Övriga partier tror jag samtliga har sina "vita fläckar" - även moderaterna.

Lite konstig offentlighetsprincip de tillämpar i landstinget - Jens hade väckt en principiell fråga med anledning av turerna i Manstenaffären. Han vill att uppsägningar som medvetet görs på olagliga grunder och med skadestånd som följd ska behandlas av landstingsstyrelsen. När det ärendet skulle behandlas kördes allmänhet och media ut. Vem bestämmer offentligheten i Landstinget??

Nu drar jag igång den här dagen - ska som vanligt förbi mor och far. De förärades trisslotter på födelsedag respektive morsdag. Och de har allt efter renderat i smärre vinster som omsatts till nya lotter. Så nu ska de skrapa två var denna morgon. Frågan är om det tar slut eller om det riktigt stora pengarna kommer nu?

Kommentarer
Postat av: Ylva

Tänk ändå,bara en simpel förkylning med feber som gör att jag inte kan träffa er och jag ser att,oh vad jag saknar er.Hade någon sagt till mig att jag via politik hade träffat så underbara människor som jag nu gjort,hade jag aldrig trott det.Ni alla berikar mitt liv så mycket,tack för att ni finns.

2006-06-02 @ 22:02:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback