Ett land i sorg och chock?

Tur jag numera är lagomt intresserad av idrott. En gång i världen kunde nog jag också ta till till ord som  "sorg och chock", "katastrof", "pinsamt dåligt", "Det är inte sant" och vilka rubriker det nu skrivs ut efter 0-0 matchen i fotbolls VM. Har fotbollslandslaget inget nickname motsvarande "Tre Kronor"? Eller står det bara still för mig på morgonen?

Mötte ett gäng ungdomar som sett matchen tillsammans. En av dem fäller orden "det var det det djävla niggrar". Idrotten fostrar? Stod med armarna i blomjord och pelargonier och kom mig inte ens för att fråga vad unge herrn menade.

Och mitt i blomsättandet fick jag trevligt främmande - tur att skurhinken faktiskt stod vid dörrn - så jag kunde använda fru Bäärnhielms trick om att jag just börjat städa - vilket naturligtvis inte var sant. Inte mycket hemma att bjuda på. Tack Viktväktarna för glassandwichen och tack för den som vid något tillfälle förärat mig en flaska Baileys. En av gästerna hade för övrigt åkt motorcykel 26 mil enkel väg för att komma till Sunderbyn - är inte det självplågeri när det finns alternativ??

Och Folkpartiet har fått lägga två hjärtfrågor på is; kärnkraften och Nato. För "freden" i alliansen - och för att Centern släppt sitt rabiata kärnkraftsmotstånd - så ska vi tydligen inte driva frågorna aktivt. Kan väl vara svårt för en del unga och heta valarbetare - men även livet handlar ju om att ge och ta.

För övrigt två frågor där jag själv släpat efter partiet i graden av positivitet - men där jag mer och mer närmat mig partiets linje - särskilt i Nato frågan. Men även jag klarar väl att leva med det. För svenska folket vill verkligen ha ett regimskifte i höst - det kändes tydligt även på Luleås gator i går.

Gängbråket i Luleå fortsätter - nytt knivdrama med de personer som nu identifieras med att det var de som hade incidenten på Björkskataleden. Det är viktigt att peka ut att det faktiskt handlar om samma gäng - det är annars lätt att tro att situationen är än värre än den är här i Luleå.

I Älvsbyn får socialnämnden och socialförvaltningen svidande kritik från länsstyrelsen. Inte allt oväntad - en svag ordförande som gång på gång låtit grodor hoppa ur sin mun och som visat en bristande förmåga till empati. Kritiken går bland annat ut på att de nedrustat omhändertagandet av missbrukare och psyksiskt sjuka. Och som ett brev på posten har det i Älvsbyn inträffat ett mordförsök.

Noterar att PT - ortens lokaltidning i Älvsbyn - inte hängt med om mordförsöket på sin nättidning.

Ja detta var min morgonbekännelse - på Stefan Tornbergs
blogg kan ni se bilder från Camilla Hansens öppna hus igår. Fredrik Lundh han dansar fortfarande, sen 4 juni,  borti i vägen med Fröding på sin blogg och Mårten Ström han har grävt ned sig i besvikelse över arbetsförmedlingen sen den 7 juni. Så de två senaste är det inte länt att länka till - av detta skäl och andra.


Och så heja Sara som är på fotbollsturné i Hemmingsmark. I motsats till Norrbottens Kuirens reklamkampanj tycker jag det är viktigast att du kämpar väl och att ni har roligt än att ni vinner!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback