Examensdag - och begravningsdag!

Dagen ska inledas med att jag tar föräldrarna med och åker ut till Västbacken för att delta i barn-
barnet Saras examen - från andra klass om jag får använda en så gammelmodig benämning som "klass". Måhända heter det spår eller nåt. Lisa, som blir 6-årsglugg till hösten, gjorde sista dagen på dagis i går. Stora tjejen! Önskar att fler föräldrar hade den möjlighet som Lotta och Jens haft att låta barnen "slippa" dagis och fritids under ett helt långt sommarlov.

Dagens ris får diskrimineringsombudsmannen (kvinnan) som lägger sig i var skolorna har sina exmens högtider. Passar sig inte med kyrkan och inte ska vi få sjunga den Blomstertid nu kommer heller. Ska sjunga riktigt högt idag - och tänka på att Diskrimineringsombudmannen bode ha viktigare saker att ägna sig åt.

Ris - så det rikigt viner om det - får den så kallade moderatrektorn Rune Björnström av ledarskribenten Bo Östman. En Östman som tidigare okritiskt hyllat nämnde Björnström. Det är onekligen fortfarande lite turbulent hos moderaterna i Luleå. Det "risas" lite kors och tvärs. Kanske dags att lägga risen åt sidan och ägna sig åt att vinna valet tillsammans med oss övriga i alliansen??

Sossekvinnorna på centralnivå slåss också. Pegul, nya ordföranden, får ris av gamle Maj-Britt Theorin. Pegul (har tappat förnamnet, och stavar kanske efternamnet fel?) "anklagas" för att ha alldeles för mycket egna åsikter. Det är inte lämpligt i s-partiet - det finns det exempel på här i länet också.

Har avslöjat Marja-Liisa som en riktig nattsuddare - med mina mått mätt - klockan fem kunde jag läsa att hon varit in och kommenterat min blogg för fem timmar sen. Det måste varit midnatt min kära Marja-Liisa. Då borde du sovit!

Tidningskrönikan blev en och en halvsida - enkelt radavstånd - så det finns mycket att tycka till om idag.

Men nu ska jag starta examensdagen - och begravningsdagen. Efter moget övervägande har jag bestämt mig för att delta i kyrkan vid Lennarts begravning. Vill ju gärna respektera familjens önskemål om stillhet - men har förstått att om vi räknar oss som nära vän till Lennart så är det okej att komma. Och det gör jag. Maria, Conny, Camilla och jag slår följe. Hoppas Maria hittar organga alliansrosor till oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback