Främlingsfientliga takter i Luleå igen?

I går kunde vi läsa i båda våra lokaltidningar om en flyktingfamilj i Råneå som trakasserats. Det lät inte som om det var första gången - och mellan raderna läste i alla fall jag att det var främlingsfientliga motiv. Bad igår kommunledningen kontrollera uppgifterna - för en eventuell politisk markering. Att bli utsatt för främlingsfientlig trakassering ska inte förekomma opåtalat i vår kommun. Särskilt kränkande att det skett i hemmet.

Dagens tidningar var skåpmat det mest  . Expressen fotboll, fotboll och åter fotboll. Beckhamns testiklar i fara på grund av deodorant visar test! Efter fotbollen och testiklar kom gamla och nya mord i snabb följd.

Intressant läsning i Norrbottens Kuriren ( ja jag vet att jag är slö med länkning) om arbetsmiljöoproblem hos Almi - helt uppslag. Extra lönepåslag när enkäter om bra arbetsmiljö visar på bättre betyg. Fiffigt grepp må jag säga.

Få se vad som händer på SSAB - cheferna har beviljat sig själva tioprocentiga lönelyft men vägrar i sten att gå med på fyra till arbetarna. Här är lönerna lika sanslösa som för regeringen, Ullberg 6,.6 miljoner i årslön. Inte undra på att det mullrar.

Annars fick jag en del kommentarer på min blogg i går kväll - särskilt den om "lealösa" centern. Någon  konstaterade bland annat att lagkänslan inte är särskilt stor inom alliansen och att vi ska göra upp i omklädningsrummet. Ja, helst ska man ju ha klart för sig vilket lag man spelar i när man går ut från omklädningsrummet och in på planen.

Och idag blir det den sedvanliga picnicen i Stadsparken innan budgetfullmäktige - vädret ser ut att vara med oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback