Gamla midsommardagen!

I är är gammalt och nytt i symbios. När midsommar var en rörlig helg - vilket det åtminstone var 1904 - var midsommardagen alltid den 24 juni. Och 1904 då föddes min faster Henny Helena Åström som den första i farmors "barnaskara" av tre biologiska barn. Att det inte blev fler berodde på att hon blev änka 1910. 1924 utökades barnaskaran med att min far blev fosterbarn där tre månader gammal. Bodens barnavårdsnämnden eller vad den nu hette annonserade ut pappa till den som krävde minst ersättning för att ta hand om honom!

Ibland när jag tar del av hur illa barn far i sina biologiska familjer tänker jag att de kunde haft samma "tur" att bli utannonserade om komma till någon som verkligen älskar dem.

Och jag är alldeles förfallen - trots en non-alcoholic midsommarafton har jag dragit mig till klockan 09.00. Aftonens tillbringades annars med att göra ingenting. Vilket är påfrestande. Inte kan man ställa till att göra nytta - putsa fönster och sånt. Det nyttigaste var att jag åkte och köpte potatis till mor på Kvantum. Efter den resan var telefonen försvunnen - mycket sökande. Ringde min egen telefon varvid en käck röst svarade "Jeanette på Kvantum". Bara att åka en resa till och hämta.


Efter en utsökt midsommarmiddag utomhus - soligt och varmt bara vindarna som var lite ostyriga - så fick gänget för sig att vi skulle åka till Sikfors. Fick för mig att styra över Piteå - istället för den vanliga vägen över Älvsbyn. Och inte nog med det - jag tog väg 373  mot Arvidsjaur söder om Piteåälven. Saknade förstås kartbok och hade nog hamnat i Arvidsjaur om jag inte ringt Åke Cederlund som guidade oss över Roknäs, Sjusnäs, mot Bölre och vidare mot Borgfors och Sikfors. Jag måste erkänna att där vägen var som smalast och lerigast undrade jag om den gamle militären Åke verkligen kunde sin karta. Men visst hamnade vi till slut i det fantastiskt vackra Sikfors. En riktig nostalgitripp då samtliga i bilen firat minst någon av ungdomens midsommaraftnar där.

Matchen med stor M äger rum klockan 17.00 - då måste resten av dagens planering utgå från detta. Synd att det inte var en riktigt sen kvällsmatch. Risken är väl att hulliganerna inte hunnit supa skallen av sig när matchen är slut - så oavserr resultat har det fortfarande ork att "fira" med bärsärkagång lite här och var.

I Expressen dissikeras ett annat M - H ennes majestät M adeleine - som sägs bära en vit klänning från HM som kostar 249 kronor. Hon gör det för sin kompis skull som jag känningar in hos HM.

Och någon drottninglik varelse - Mary i Danmark kanske - sägs ha käder som stramar över magen vilket får tidningen att dra slutsatsen att 9 månaders Christian? ska få ett småsyskon.

Och Stefan har fått sin 11 111 besökare
vilken han påstår kom genom en som länkade sig vidare från min blogg. Det verkar vara olika statstik som våra webmasters består oss med. Stefan vet till och med vilken ip adress som gjort besöket.

Och idag får man - även om det skulle varit faster Hennys 102 födelsedag - göra nytta så nu blir det handtvätt av bilen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback