Icke godkänt "examensarbete"!

Har just kommit tillbak efter ett par timmars sejour i Sunderbyn. Har skjutsat en kompis till SUS - som Sunderby sjukhus tydligen förkortas - för hjärtultraljud eller vad det nu kan heta. Han var överlycklig över resultatet där allt tydligen konstaterats vara okej.

Hittade mina morgonnoteringar medan jag satt hemma vid datorn och väntade på att han skulle ringa för hämtning. Och då konstaterade jag att det enda jag tänkt skriva om i morse - det hade jag glömt.

Norrbottens Kuriens ledare hade idag rubriken
"Språkexamen är fel, fp". Kan bara konstatera att den som skrivit ledaren knappast tagit del av "kursen" det vill säga ens läst rapporten. Det skrivs bland annat att parterna bör fördjupa sig i hur undervisningen i svenska för invandrare sköts. Ja, det är faktiskt det rapporten går ut på i allt väsentligt. Det ledarskribenten ägnar sig åt är att  lyfta den faktiskt i sammanhanget lilla del som handlar om språktest i samband med medborgarskap - och det är väl knappast heller relevant för de redan svenska medborgare som ledarskribenten lyfter in och som naturligtvis har rätt till sina minoritetsspråk?

Jämförelserna med Pia Kjaersgaard i Danmark klingar också väldigt falskt. Förbättrad undervisning i svenska för invandrare - inklusive språktest - är den fråga som Karin Ahrland drev för folkpartiets räkning - förmodligen långt innan namnet Pisa Kaersgaard hade uttalats åtminstone i Sverige. 

Vid sidan av jobb är förmåga att kommunicera på landets språk den viktigaste nyckeln till en

fungerande integration. Vetenskapliga rön bevisar att personer som talar någorlunda svenska

klarar sig bättre på arbetsmarknaden. Att då somn ledarskribenten påstå att det inte är en nationell angelägenhet att lära sig svenska är fullständigt befängt.

Ledsen men betyget på detta "examensarbete" - ledaren - kan inte bli annat än Icke Godkänd.

Såg att Stefan målat om sin valbyrå - så visst nyhetsvärde fanns det väl på den också. Det ska i alla fall rendera i att jag ska länka in en perment länk till Stefans blogg - vilken han gjort med min. Så kan ni själv njuta av valbyrån på foton.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback