Ingen dragkamp?

Fyra timmar sen stod det på bloggen - ja det är väl inget fel i att sova 4+3 timmar heller. Fast jag har ju varit uppe i en och en halv = 5, 5 timmars sovtid - ja det räcker för mig.

Pinsam moderat cirkus i Luleå skriver Östman om. Frågan är om denna artikel - med många namngivna "cirkusartister" släcker elden eller om det ger ny näring till storbrand. För alliansens skulle får vi hoppas på det förstnämda.

Denna dragkamp får mig att dra på munnen åt en annat dragkamp jag hörde talas om igår. Skärgårdens dag nu på lördag skulle ha ett inslag med dragkamp mellan det röda och det blå laget. Men nu var det inställt - sossarna vägrar vara i samma lag som vänster partiet sägs det. IJa, man kan ju inte påstå att de drar riktigt åt samma håll i kommunen heller - fast det ganska skickligt döljer det. Och kanske lika bra att det blev inställt - miljöpartiet skulle väl i intervaller dragit åt än det ena och än det andra hållet. De ska ju vänta till efter valet och se var den fetaste fläskbiten finns! Eller största moroten kanske är mer relevant när det gäller mp?

Kul att äldreboendet i Gällivare som drivs på intraprenad får beröm. Intraprenader - att driva kommunal verksamhet på samma sätt som att sköta ett eget litet företag - är ju folkpartiets skötebarn. Ett steg på vägen för att visa att man inte behöver vara kommun eller landtingsanställd för att kunna erbjuda bra vård och omsorg.

Ser att Kuriren ska satsa på nytt format. För mig som inte trivs med NSD:s format var det en obekväm nyhet. Lika "obekvämt", ovant, som det ser ut på bilden där Rolf Nielsén har slips - och ingen keps. Det brukar vara tvärtom.

Stängda poliskontor i Norrbotten oroar Göran Persson  men det har han säkert glömt så fort regeringsplaner lyft. Men när notan av polisinsatserna räknas samman här i Norrbotten lär det väl inte bli mer öppethållande.
 
Idag grattar jag min väninna Anette - på Vinbärsstigen i luleå - och alla som heter Håkan som har namsdag. Och ett särskilt grattis till Håkan Edström - som förhoppningsvis blir min fullmäktigekompis i höst. Håkan som aldrig förtröttas i jobbet att säkra omsorgen om funktionshindrade.

Dusch, morgonbesöket hos föräldrarna, presskonferens om alliansbudgeten, korvgrillning med NSD, hårklippning. Lite hållpunkter under dagen. Får väl se upp med frisören - samma som Stefan Tornbergs - så jag inte kommer ut med grönt hår.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback