Morning Bloggen!

Sommarvärmen dröjer - 6 grader i Sunderbyn. Känner mig lite märbultad i krioppen - var för lite klädd på nationaldagsfirandet. Blev tydligen kall trots att jag inte frös - tog inte ens fram medhavt reservkapital i form av ylleschalen från Rhodos 1977.

Förutom tidningskrönikan som redan levererats så är mitt nästa uppdrag 06.10. Då ska jag ringa och väcka Thomas som ska hämtas upp av borgerliga kompisar för en dag på skolan i Pajala.

En omvärldsbevakning i form av ett svep i nättidningarna visar att världen är sig lik - med våld, ond bråd död, elakheter. Undras hur vi människor påverkas av allt detta. Tänk om tidningarna under en vecka var tvungen att fylla första sidan och löpet med bara för mänskligheten positiva saker. Resten kunde de skriva på baksidan. "Vettetusan" om vi inte skulle bli ett harmoniskare folk.

Tackar ledare i Norrbottens Kuriren som liksom jag tycker att demonstrationerna i Stockholm skulle mötas med färre poliser och fler brandbilar.

Staffan Göransson har lämnat sossarna i Boden. "Tung" sosse skriver Bo Östman i sin krönika. Måste erkänna att jag aldrig hört namnet förr. Men det är väl som jag brukar säga - kommer aldrig att bjuda på att göra fel i deklarationen - jag vill faktiskt bli känd folkpartist på andra meriter.

Och Torbjörn Tännsjö har behov av att bli sedd och lyssnad till. Så nu drar han till med att kungen är en potentiell risk för demokratin. Det exempel han tar till är att när krisberedskapen i Sverige kapsejsade i samband med Tsunamin - ja då klev kungen fram som folkets trygghet. Ja men bäste Torbjörn - det var väl en guds tur att svenska folket hade kyrkan och kungen den gången. Hur mycket trauman och kollapser slapp vi inte tack vare det.

Erland Nilsson - ratad men populär - artikel i NSD om att Erland erbjudits plats i andra partier och att det inte är säkert att han ens stannar kvar som medlem. Jättetråkigt att det blev det här efterspelet för centern - det får naturligtvis konsekvenser för deras valarbete. En hel del energi rinner ut i onödan.

Apropå ovanstående kan jag bara konstatera att journalister har stor makt och att de ibland missbrukar den. I artikel på artikel har NSD (tror det är Jan Bergsten alla gånger) basunerat ut Erland som centerns krysskung i förra valet. Trots påpekande dröjde det väldigt länge innan en dementi kom in. Sanningen är att Erland fick flest centerkryss i den norra valkretsen  - men sammanlagt var han hästlängder efter Lennart Lindström.

Nu skriver Jan "Trots att han (Erland) blev krysskung i valkretsen i förra valet...." Alla som tidigare läst det felaktiga påståendet om Erland som centerns krysskung kommer ju att associera till det - den lilla dementin om att segern bara gällde norra valkretsen har väl knapp någon sett.

Nu drar jag till duschen - och inser att ska jag vara exakt på klockslaget så blir det därifrån jag kommer att ringa och väcka Thomas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback