Nättripp

Föruytom lokalatidningarna hr jag hunnit med en nättripp på de stora drakarna. Tyvärr har lilla Vidsel hamnat i topp i Expressen med den lille 3 åringen som dog i en bilbrand. Inte för att det är läge att lägga lök på laxen - men hur kan man spänna fast en 3 åring i en barnbilstol och lämna honom att sova där ensam? Utan att kunna höra om han vaknar?

Ytterligare en makthavare (s) som visar upp sin girighet, Löwden. Köper lägenhet till halva priset från stiftelse med sosseordförande. Snacka om att gynna det sina.

På TV pratar de om att de har analyserat bloggandet. Det har till och med hunnits med att forska om fenomenet. Vi som bloggar är allmänt moderna människsor som alltid är först med det nya - trendbyggare. Jo, jag tackar jag men någon ska väl vara det undantaget som bekräftar regeln.

I våra lokaltidningar ger jag poäng till Bo Östman som påpassligt noterat det jag själv naturligtvis läste men inte reagerade för. NSD - som dock gett måttligt utrymme till regeringsbesöket - har illustrerat artiklarna med "95 dagar kvar vill valet". I går såg jag en sossefunktionär som köpte en rejät stor blomsteruppsättning. Frågan är om den skulle till PO Eriksson som fixat valturnén eller till Norrbottens Kuriren som på ett förtjänstfullt sätt spridit glans över tillställningen. Nu har jag inte orkat läsa allt - men nog tror jag avsaknaden av kritisk journalistik lider av underskott?

Vilket också artikeln om Kent Ögrens analys av oppositionens förslag gör. Kent hade förnekat att han använt sig av en tjänsteman från landstinget. När journalisterna fick telefonnumret till tjänstemannen bekräftade han att han gjort allt från första till sista stavelsen. Om man kan lita på ett landstingsråd eller om han kan förväntas ljuga en rakt upp i ansiktet är en kvalitetssäkring som väljarna borde få. Journalistiken borde varit tydligare här.

Själv ska jag genomgå någon form av "koldioxidmätning" om man nu ska travestera bilbesiktningen. Klockan elva ska de på kvartersakuten förse mig med en mätare som jag ska bära - blodtrycksmätare som ska mäta ett helt dygn. Inte föranlett av några större bekymmer - mer ett led i förebyggande åtgärder.


Återkommer under dagen - förhoppningsvis


Kommentarer
Postat av: Karin

Vad är det för märke på den blodtrycksmätare som de lånar ut?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback