Sol och bad!

Det var ju vilodag i fotbollen i går också - klart vi supportrar måste ladda om också. Själv somnade jag ovaggad på soffan - det var en häftig dag på jobbet  som jag sa med mycket rens av "bäst-före-datum" ärenden.

Ett nytt fick jag också. Återigen en anhörig som hörde av sig med en gammal pappa som kära samhället skulle tvinga hem till eget boende efter en sjukhusvistelse. Den som ringde hade hört att det löst sig för den gamling jag varit inkopplad på. Om jag haft tre fall på mindre än en månad - hur många tror ni inte då lider och plågas i det tysta? Det behövs ett mellanboende i Luleå kommun - ett vård och boendealternativ mellan sjukhusvård och att klara av att bo hemma.

Något att tänka på för Yvonne Stålnacke som nu kör comeback i kommunpolitiken. Det dissikeras i Bo Östmans krönika idag. Lite märkligt att den annars skarpögde mannen med det goda minnet  lite faller in i glorifieringen av Yvonne. Det är väl dags att påminna att hon sålde sig länge för makten och att det var många kringelkrokar innan etiken och moralen kom fram - och det var i ett skede då alternativet var "galgen".

Idag gratulerar jag alla Leif jag känner och så applåderar jag Göran Hägglund kd som i sitt "tingtal" tydligen kölhalat alla girigbukar inom näringslivet. Jag när samma önskan som ledarskribenten i NK att detta blir en än tydligare allianslinje.

Har sagt det förr - snart kommer ett medborgarförslag upp som vi ska bifalla med eftertryck. Kalla upp/döp om gator och platser i Luleå efter våra stora kändisar. Och låt det bli ett återkommande inslag till exempel vid Luleåkalaset att varje år döpa om ett objekt. Och håll i - Luleå är dålig på att hålla liv i saker - så att det blir en mångårig återkommande tradtition.

Vild-Hasse har dubier om hur kassaapparater ska kunna funka i 35 graders kyla på Jokkmokksmarknad. Det har jag också. Kasta förslaget i papperskorgen - det är att trampa på vårt kulturarv att ha datoriserad ekassakvitton på Pajala och Jokkmokksmarknader - för att inte tala om lanthandeln på Hägnan i Gammelstad.

Sol och bad - jag så hade jag tänkt. Ett kort ryck på jobbet och sen semesterdag. Men mina känselspröt - fötterna - blir kyliga i draget från altanddörren - så vi får se vad det blir.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback