Vem blir gruppledare för centern?

Har trippat runt på lite nätttidningar och några politiker bloggar för att se om det hänt något i stora världen. Måtte vara hungrig för nätresan resulterade i två recept. En rabarberpaj från Pia Rask i Kamlunge. Hon bloggaren i Kuriren som har trädgård i Kamlunge och som jag besökt. Det var en sån där paj man bara strör över grejor - fast den var inte med havregryn vilket jag skulle vilja ha. Det är märkligt att med mat kan jag improvisera hur mycket som helst men bak ska vara exakta recept. Något komplex gentemot far Ynge, yrkesbagaren? Sen hittade jag också skärgårdssallad á la Centerpartiet eller á la Anna-Greta Svedberg kanske. DEN kan jag modifiera hur mycket som helst - kapris till exemepel är ett måste, Anna-Greta.

Gårddagen tillbringade jag nästan fyra timmar med bokbord på stan - soligt, varmt och trevligt. En kvinnodominerad skara folkpartister; Karin, Sofie, Marja-Liisa, dubbel Ylvorna var basen. Nisse och Thomas gjorde nedslag om var med lite senare. Även Els dök upp.

Els och jag var för övrigt inbjuden att närvara vid en manifestation för frihet till Burma och dess fängslade ledarinna som jag inte ger mig in på att stava namnet på. Vi åkte till en lägenhet ute på Hertsön där vi fick se inspelning om Burmas frihetskamp och så blev vi bjudna på kaffe. Tyvärr verkade uppslutningen ditintills inte särskild stor från lokala opinionsbildare.

Åter till dagens nättidningar och nyheter. Klockan två i natt möttes jag av nyheten att fp backat i Sifos mätning. Det kommer säkert att dugga tätt nu - olika mätningar - tur att jag varit med länge och kan tillmäta dessa sitt rätta värde. Det finns inget som är så dåligt utvärderat som just olika mätningar mot verkligheten. Såg SCB:s  länssiffrorna på Stefans blogg. Den stora nyheten var ju faktiskt att moderaterna backat till 11.3 %, - 6.3%. Lite märkligt att den stora förändringen förbi gicks med största möjliga tystnad på kurirens ledarsida- istället ägnades uppmäkrsamheten åt marginella förändringar för och mellan centern och folkpartiet. Fast egentligen borde jag önska 0% i majmätningen för fp Norrbotten. Vi har aldrig gått bättre i Norrbotten  visavi partiets rikssiffror än det valår det var så, minns förstås inte årtalet.

Och apropå procent så får Junilistan 0,6 % i SCB. Men Lundgren är hoppfull och hävdar att halva svenska folket tycker som de. Ja, det är klart - om man tittar på nedanstående punkter så kan du väl hitta det mesta hos de samlade allianspartierna. Men jag måste erkänna att sista kravet - att staten ska betala lön åt frigivna fångar intresserar mig. Det innebär måhända att Junilistan - i motsats till andra partier - ägnar kraft åt den fullständigt misslyckade kriminalvård som bedrivs här i landet.

Beslutande folkomröstningar och folkomröstning om kärnkraften. Ökat kommunalt självstyre och avskaffande av landstingen. Fastighetsskatten kommunaliseras. Lagen om anställningsskydd reformeras. Småföretagen ska inte betala sjuklön. Ersättningarna ska inte sänkas i socialförsäkringarna. Avdrag för hushållsnära tjänster. Staten ska betala lön åt frigivna fångar.

Som ni förstår av denna sena tidpunkt detta skrivs har jag haft rejäl sovmorgon - till sju. Nu ska jag fortsätta med kläder, tvätt och städning. Klockan 12 blir det kaffe hos mor och far. Därefter en kort sväng till jobbet. Grillparty klockan fyra. Får väl bli lagomt "parttit" eftersom kvällen ska ägnas åt inläsning av materialet inför utskottet i morgon och en repetition av vad som ska avhandlas på fullmäktige.

Intressant att se vem centern skickar fram som gruppledare i morgon?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback