Arbets- och personalutskott

Flyktingfrågan först på dagordningen.Lars Näsvall och Solveig Eriksson på plats. Problemet ligger i att Lulebo redovisar tillgängliga lägenheter mest på Hertsön. Invandrarservice vill inte bunta ihop flyktingar på vissa områden utan vill sprida i kommunen. Kan knappast vara något problem - Lulebo med sina dryga 80% av hyresbeständet har ju daglig dags omsättning av lägenheter. Det är väl bara att nypa av eftersom flyktingarna kommer.

Vi enas om en skrivning som går ut på det - vi säger ja men villkoras med att vi får fram lägenheter. Vilket i praktiken kan betyda att istället för att kunna ta emot inom någon vecka kanske det får ta en månad eller så.

Kort info om Sunderbytippen - tillstånd enligt miljöbalken.

Därefter besök av Utta Eriksson och Lars Anehagen som redovisade hur det gått för personalen vid verksamheter som kommunen avhändat sig. Turistbyrån, Arcus, Pontus med flera. Visar sig att hitintills har det löst sig fort - och bra i de flesta fallen - för den övertaliga personalen.

Anne Karlenius, personalchef (och Vasaloppsåkare) föredrog personalkontorets förslag till svar på medborgarförslaget om rökförbud. Förordar inte totalstopp utan vill gå den mjukare vägen  med information och olika morötter.

Anne redovisar också samartbetsprojekt med Försäkringskassan. Inte många att skryta över - men något för långtidssjukskrivningar på gång.

Minskning av antal barn i barngrupperna på förskolan. Förslag till steg 1, från 18 till 17. Bara det handlar om ca 12 miljoner i investeringskostnader. Men samtidigt är det ju helt nödvändigt att snabbt komma ner. Den som tvivlar uppmanar jag till ett besök. Prova vara där en timme - den som orkar. Nu ska vi diskutera ärendet i partigrupperna.

"Årgångshus" ett spännande projekt där "yngre-äldre" ska kunna bo. Med närhet till service och anpassat. kanske nära till äldreomsorgsgrupper och/eller äldreboenden. Våran Gerd har drivit den här frågan mycket internt hos oss så vi kallar det "Gerdbo".

Ja, så mycket mer var det inte. Bortsett från att en mobiltelefon, med signal modell väckarklocka, ringde våldsamt under sammanträdet.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback