Grattis Alf och Bengt

idag börjar jag med att gratulera Alf Sundström uppe i Arjeplog som fyller femtio (50) år! Biltestare, hotellbyggare, folkpartist, pappa, morfar med mera. Lycka till med dagen - du kanske inte vet än vad som väntar dig?

Och stort grattis till Bengt Westerberg som har namnsdag idag. Och Bengt Lidman och Bengt Bäckström. Och alla andra Bengt - som säkert rinner till i mitt minne allt efter som dagen tar form.

Kuriren drar igång Stoppa Våldet kampanj. Visst känner man spontant för att skriva på. Men jag hoppas verkligen att kuriren nu inte kommer att ägna sig åt kvällspressjorunalistik utan går på djupet. Vad följer sig bakom rubrikerna? Vilka är de 20, 25 och 30-åringar som skapar rubriker. Kom fram med fler "Bruno Öqvist" som lämnat droger och destruktiv tillvro för något annat. Vad gör unga pojkar till destruktiva och empatilösa varelser? Är det bara droger eller finns det annat i bagaget? När startar processen?

Dagens comeback är väl Vanja Berglund, före detta kommunalråd från Boden, som nu är andra namn på sossarnas kommunlista i Haparanda.

Börje Lööw har svarat med den insinuanta rubriken "det är lite si och så med närvaron". Är det något jag är väl skodd i så är det närvaro och regler runt det. Men Böjre är väl värd (?) en egen drapa lite senare.

Och eftersom stjärntecknet idag basunerar ut att allt inte tål att bli uppskjutet till i morgon så får jag väl börja röra mig mot staden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback