Ingen tidning än - 05.15

Än har tidningen inte kommit. Tänk så otroligt sällan det falererar med dem. Jag tror inte jag i snitt kommer upp till en dag om året då jag måste åka hemifrån "oläst". Och det är bra det. Det blir otakt hela dan när sånt inträffar - vanedjur som jag är.

Sitter och tänker på det TV-program om näringslivets bonussystem som jag bitvis råkades se på i går. Synnerligen osund utveckling. Så himla bra insatser - i förhållande till någon annan - kan ingen göra. Men det har utvecklats ett kliande på ryggen och försvarande av systemen som till och med har fått fotfäste i facket. Sitter många fackliga företrädare med gigantiska arvoden. Och är därmed uppköpta och försvarare av systemet.

Utbildning, extra prestationer och ansvar ska absolut belönas. Jag är för löneskillnader och bonus utifrån dessa premisser - men nu har det spårat ur - rejält.

433.000 i veckan för den kvinnliga VD på SE-banken som jag skrev om tidigare. Om jag förstod programmet rätt så har "kapitalistbanken " SHB ett bonussystem som omfattar alla anställda. Men det är svårt att veta och se vilka som tillämpar sunt förnuft.

Därmed svårt att välja bank med fötterna också - tur man inte har mer pengar än att det ryms i spargrisen. Fast om man ska in med det på bank så kostar der 450 kronor timmen. Så den som hävdar att det är banken ensak vad de betalar i bonus ska veta att det är du som betalar det i slutänden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback