Livet börjar inte 18 september

Jo, det kanske det gör, delvis. Ett nytt liv med en borgerlig regering och maktskifte i vårat landsting och en del kommuner också.

Vi som var med 1976 - vid första maktskfitet i det moderna Sverige - vi vet hur taket kan lyfta. Vi som levde och verkade då trodde att det var en naturlag att sossarna skulle styra. Annat än egen majoritet i Norrbotten var fullständigt otänkbart. Och utan tvekan blev det ett öppnare, friare och bättre samhälle. Maktskiftet i sig hade ett egenvärde. Även om man kan ha synpunkter på regeringsduligheten hos dåvarande borgerliga regering. Av naturliga skäl var det lite av Bambi på hal is, nybörjare som de var.

Vi är bättre förberedda nu på alla plan. Men nu börjar det yttre trycket. Och hotet av övertaktiska partistrateger. Var det så klokt av Maud Olofsson att markera mot folkpartiet i buggningsfrågan? Ohly hade ju redan gjort det till kabinettsfråga. En liten regeringskris hade väl inte varit så dumt?

Nu gör morgonekot stor affär av det man kallar att folkpartiet gjort upp med socialdemokraterna i - inte bara en - utan sex olika frågor!

Men mina vänner; livet står inte stilla i avvaktan på regimskiftet. Det politiska arbetet pågår för fullt både i riksdagens utskott och i kommunala styrelser och nämnder. Skulle väl vara märkligt om våra förtroendevalda skulle avstå att få igenom förslag som man drivit i åratal. Jag är övertygad om att man hittar massor av "överenskommelser" med sossarna från alla partier.

Nu gäller det för oss i de olika partierna att ha is i magen. Inte låta oss tvingas ut och ha kommentarer om konstruderade nyheter.

Det gäller också i våra kommunala styrelser och nämnder att vi borgerliga partier hamnar på olika linjer. Att vi känner olika starkt för olika saker. Det hindrar inte att att jag är övertygad om att vi kommer att bli en stark kommunledning om vi får förtroendet att ta över.

Lite tvivel uppkom dock i morse när jag kunde läsa att centerns representant i Bun Ingrid Wikström tyckte att allt var så frid och fröjd i skolan i Luleå. Hon ställde inte upp på folkpartiets motion om en läsa-räkna-skriva garanti. En garanti som innebär att varenda unge ska ha rätt till den hjälp de behöver!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback