Man lär varje dag

Så har min namne Ylva (Mjärdell) länkat till säkerhetsnålen i sin kommentar. Själv har jag funderat kring Hårda bud i Mellerud. Alla känner till uttrycket men ingen varifrån det kommer. Inte ens på Mellerud hemsida vill man ange något urpsprung. Så här skriver man: "Nja, det är väl inte helt sant kanske! Det florerar flera förklaringar till talesättet, men ingen vet riktigt hur det startade. Det talas om otur på fotbollsplanen och sångaren Anders Börje. " Kommunen har själv myntat ett annat uttryck: Nya bud i Mellerud. Som väl ska vara något visionärt framgångs uttryck kan man tänka.

Annars blir man halvfnoskig om att lyssna på radio idag. Alltså denna fågelinfluensa. Finns det ingen hejd på hur man exponerar saker. Gäller för övrigt tidningarna också. Men på radion kan man verkligen också höra hur man skärrar upp folk, helt i onödan enligt mitt sätt att se.

Man önskar en positiv  medial "katastrof" som media kan ägna sig åt. Kronprinssen Viktoria väntar barn, andikerar och  gifter sig ( i Lingbo kyrka) och bosätter sig i Ockelbo. kan det vara något så fågelinfluensan kan få vila.



Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Kikade runt lite på internet för jag blev också nyfiken.Fann att - hårda bud i mellerud - i bland kopplades samman med jantelagen.
Kan en historisk händelse ha myntat detta uttryck..?
Fritt fram för den historie intresserade m.a.o .

" Mellerud är bilden av brackor som förnekar sitt "fattiga" ursprung. ... I hårda Bud gäller Jantelagen för det mesta ..... "

2006-03-12 @ 17:22:33
Postat av: Ylva

Mina tankar går till typ Sällskapsresan. Samtidigt såg jag på Melleruds hemsida någonting om husvagnscamping så jag måhända kopplar till hårt liv i husvagn. I alla fall ligger det bra till i munnen, Hårda bud ...

2006-03-12 @ 20:47:59
Postat av: Ylva Mjärdell

Osökt ser jag framför mig filmen Vi hade i alla fall tur med vädret och tänker att det nog var hårda bud,Mellerud eller ej..hehe...

2006-03-12 @ 21:07:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback