Mellan hopp och förtvivlan

Mitt humör har pendlat mellan hopp och förtvivlan. Pendeln har svängt mellan att jag sett att möjligheter och tillbak till svårigheterna. Fladdrigt - och egentligen finns ingen anledning till vare sig det ena eller andra.

i grunden är det som vilken sammanträdesmåndag som helst. Och sammanträtt har vi gjort. Arbets- och personalutskottet. Lennart kom inte och ingen av oss kom ihåg att han sagt att han hade förhinder. Och ett visst ansvar tar vi ändå för varandra. Så vi ringde och förvissade oss om att han mådde bra - visst han hade ett annat sammanträde så vi ses säkert klockan 13.15 på ks. Eller som kommer hans kombatant tillika ersättare i Ks, Erland Nilsson.

På APU på förmiddagen har vi avhandlat tre medborgarförslag om vad vi ska göra med Mogenlogen. det är lite pinsamt att man inte lyft fram dessa förslag innan logen såldes. Den är ju faktiskt redan riven och bortforslad från tomten. Jag har varit kritiskt till brådskan - man hade kunnat hålla på tiden för anbud som angavs först i annonsen. Å andra sidan är den nu borta för 600 000 kronor. Blir den återuppbyggd kostar det 200.000 kronor till. Tekniska förvaltningen kostnadsberäknade en rå och kall rivning till 1,2 miljoner. So what!

Diskussionsfrågan på utskottet var folkpartiets motion om att förutsättningslöst utreda en högstadieskolan i Antnäs. Redan när Jens var liten, och vi bodde på den sidan älven, pratades det vitt och brett om högstadieskola i Antnäs.

Sen dess har det utretts i olika omgångar. Men utgångspunkten har alltid varit elevökningar respektive minskningar och tillgång till skollokaler. Vår point med en här motionen är att utgångspunkten ska vara: Vad händer för positiva saker i samhället i övrigt om vi bestämmer oss för en högstadieskola i Antnäs?

Vi prata vitt och brett och att landsbygden ska leva och att skolan har en stor betydelse för den utvecklingen. Och ändå vågar inte sossarna ta det strategiska greppet att ens utreda det.

Karl P tyckte att det var enkelt för oppositionen att fläska till och lova saker. Nu har vi ju inte lovat en högstadieskolan - men vi vill utreda förutsättningarna. Sämre och mindre viktiga saker har utretts här i kommunen. Men apopå lätt och fläskigt så kunde jag i alla fall lova honom att med alla krafter försöka se till att han får prya en och annat mandatperiod i opposition.

Och aldrig har jag hört Mårten Ström så tyst. Som en mus! Landsbygdskommittén där Mårten är ordförande har nämligen i princip tillstyrkt vår motion.

Nåväl, förmiddagen avslutades med presskonferens klockan 11.30. Och stackars Börje klagade över att han aldrig fick ordet.

Så har jag klämt en Viktväktarmåltid, oxfärsbiffar med grönsakspytt. Gott och mättande och bara 5 points.

Nu är det snart dax att rusa vidare till nästa sammanträde, kommunstyrelsen 13.15.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Livet är en strid
Striden är en kamp
Kampen är en häst
Hästen är en dragare
Dragaren är ett stadsbud
Stadsdbudet är en knöl
Knölen är en potatis
Alltså är livet en potatis

Okänt ursprung

2006-03-13 @ 17:04:58
Postat av: Ylva Strutz

Och jag gillar potatis. Alltså gillar jag livet. Ja, allt känns redan bättre. Törs inte prova det där tipset från "älska-dig-själv-konsulterna". Det med att le brett mot dig själv - det gills nog bara på morgnarna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback