Morgon sen eller kanske mer normal

Ja, ni sju som redan varit in och kollat min blogg. Idag är jag mer "normal". Har dragit mig till kvart över sju. Eller dragit mig mellan halv fem och sex. Sen somnade jag faktiskt om! Rätt behagligt i alla fall.

Tidningskrönikan i väg sänd . och dator eländet hängde sig idag också. Behöver bara nudda vid någon tangent så står det "svarar ej" längst upp i menyraden.

Johan Arvidsson har skrivit en insändare i NK där han ironiserar över det ungdomspolitiska programmet i Luleå kommun. Johan har missat poängen att det faktiskt denna gång har ett underifrån perspektiv och att det faktiskt är ungdomar själva som ska utforma poltiken. Därmed inte sagt att det inte kan bli fel den här gången också. Men ambitionen är god och rätt - efter att bland annat folkpartiet lyckats återremittera det för förbättringar.

Men man undrar ju hur Arvidsson ser på moderaternas nya giv. Friska vuxna över 65 är det nya fokuset. Det kan måhända finnas samhällsekonomiska poänger i förslagen - som jag kan för lite om i detalj - men jag säger då bara det poltiker, när jag är 65 och om jag är glad och frisk - ge tusan att peta i mig.

Det stod STATEN med stora bokstäver på mitt kontoutdrag i går. Det var obligationsvinsten som jag redan spenderat. Men kort och gott STATEN. Jag vet inte varför jag reagerade men det kändes riktigt mäktigt överhetspersspektiv. Inte Riksgälden - som har hand om obligationerna. Och inte VPC- värdepapperscentralen. Utan kort och gott STATEN.  Och med stora bokstäver - det enda av den arten på hela kontoutdraget.

Erling Wäälivaara vill ompröva "tokstopp" för älvutbyggnaden. Håll i Kalixälven nu Norrbottningar!

Guldkornen i dagens tidningar är att både Plannja och Luleå Hockey tagit sig in i sina resoektive slutspel igen.

Och våra duktiga tjejer i Jokkmokk - Christel och Gunilla - tar sig in i debatten om skolor och förskolor. Anna Hövenmark, vänstern, är alliansens kommunalrådskandidat. Men skulle de falererea kan folkpartiet erbjuda Gunilla, Annica, Diana eller Christel - utan inbördes rangordning. Vilka tjejer vi har i Jokkmokk!!

Så noterar jag att landstingsråd två - Britt Westerlund - är ute och försöker  sopa igen spåren efter ettans - Kent Ögren - utspel i går. Bygga ut i Sunderbyn eller inte - det är frågan! Landstingsledningen spretar och velar igen.

Nu ska jag ta ledigt från tyckande och politik hela dan. Vi får se om bloggen får någon näring från socialsamvaro och vardagsliv.

Kommentarer
Postat av: johan arvidsson

kul att få läsa din syn på det hela :)

2006-03-19 @ 23:46:19
Postat av: Ylva Strutz

Kul att du är in och tittar på min blogg.

Angående ärendet så ser jag fortfarande inga garantier mot att det också denna gång också blir Unga Örnar (för att ta ett exempel som du gillar) och andra etablerade föreningar och föreningsungdomar som styr. Tyvärr. Men vi får fösöka följa frågan.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback