Noterat på morgonkröken

Ordningen återställd hos moderaterna. Förändringen inte bara Marias uppflyttning till första plats. Noterabart att även Krister, Tord G och Migeulle har flyttats upp utifrån deras placering i provvalet. Ovanligt för moderaterna.

I kuriren spekuleras om vad som krävs för att jag ska bli kommunalråd. Journalisten noterar att det sannolikt i ett borgerligt styre ges plats för mer än ett kommunalråd. Huruvida det har kallats kommunråd eller ej har varierat över tiden. Idag finns egentligen tre (3) kommunalråd - heltidspolitikerna Karl Petersen, Leif Wikman och Ingrid Norberg.med ansvar för kommunstsyrelsen, socialnämnden respektive barn- och utbildningsnämnden.  Därutöver ett antal deltidsarvoderade nämndsordföranden och så arvoderade gruppledare för oppositionen.

Det jag kan lova - utan att vidtala mina borgerliga kompisar - är att vi inte kommer att utöka den politiska organisationen - med all sannolikhet går vi åt andra hållet.

Däremot kommer det bli så att "kommunalråden" för äldre- och handikappomsorgen och skolan får en mer framträdande roll - om jag får bestämma.

Bra artikel av Nyamko Subani i dagens Norrbottens Kuriren. Ni som vill träffa henne under informella former är välkommen till Kårhusets pub, klockan 18.00 i kväll. Det är ett öppet möte dit allmänhet är välkommen!

Gruvfyran irriteras över Martin Iverts pensionsavtal. Det gör jag också - men irriteras är väl bara förnamnet.

Ja, det skulle finnas mycket mer att "tycka till om". Det får väl ge sig under dan.

Nu drar jag mot morgonfika hos mor och far fvb stan och partiexpen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback