Nu är dom på väg!

Nu är dom på väg uppåt - alliansens partiledare. Har haft presskonferens i Sundsvall och presenterat vilka statliga företag de vill sälja ut. Tacknämligt för oss här i norr har man enats om att inte sälja ut LKAB, Vattenfall och Sveaskog. 

Det är märkligt med norrbottningarnas hatkärlek till Vattenfall. Finns väl inget företag som tagit så lite regionalpolitisk hänsyn som dom. Luleå kommun är livrädd att Vattenfall ska få större inflytande i Energibolaget för då skulle det bli rena skräcktaxorna för Luleåborna.

Se nu hur man misshandlar Jokkmokk. Ungefär som kvinnomisshandlare. Först kommer slag i slag indragning och bortflyttning av jobb. Sen blir man "snäll" och lämnar kvar lite grann. Och får då Jokkmokkarna att vara glada och tacksamma för det lilla. Precis det fenomen som också får misshandlade alkoholishustrur att stanna kvar.

Så frågan är om det skulle kunna bli sämre med en annat ägare - men det är rätt att inte sälja - jag tycker att  folket måste vara med på en eventuell utförsäljning.

  Och i morgon anländer de till Luleå för en seans ute på Universitetet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback