Och vem har rumpan bar?

Bra genomgång av Janne Nordstöm om Svenskt Näringslivs undersökning om företagsklimatet. Själva rankingen är inte klar men det värde som i stor utsträckning styr den har Luleå förbättrat så oddsen är goda.

Jag dristade mig till att föreslå att för att undvika politiskt käbbel - som redovisades som en framgångsfaktor - så kunde kommunledningen även bjuda med oppositionens företrädare. Vi inom oppositionen har som enskilda partier - och nu också i vår i mer organiserad form - naturligtvis genomfört en del studiebesök. Men det kanske skulle vara en styrka om vi kunde göra dessa tillsammans.

Då begärde Börje Lööw ordet och sa att det minnsann var Luleå Näringsliv som ordnade besöken och oppositionen hade minsann en plats, moderaterna. Men det var aldrig där - nyttjade inte sin plats.

Ja vem ska man tro på? Gustav Groth påstår sig aldrig under sina sex månader i styrelsen  ha fått någon inbjudan till något studiebesök. Så antingen är det inte så många besök som görs eller så har man inte bjudit med Gustav. Undrar vem som står med rumpan bar?

Ja, sen antog vi anbudet på Sparven. Prisskillnaden var så stor mellan anbuden att det knappt var intressant att se vilket innehåll de fyllt det med. Men förslaget från Galären såg trevligt ut.

Vindkraft - om de nationella målen - och vad vi i regionen och kommunen förväntas bidra med. Ärendet återkommer i samband med yttrande som ska lämnas till länsstyelsen under april månad.

Eu-ärende, Germandön, centermotionen bara rann igenom.

Sen hade vi Kommunföretag AB och fick information om förhandlingarna med SSAB om koncessionsavtalet.

Och nu är jag tillbak på expen för några timmar. Sen ska Lennart L hämta mig strax efter ett för avfärd mot Brändön.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback