Rätt ordning

Det blev ingen tvingande ändring av rutinerna - tidningarna låg i lådan. Så nu är tidningskrönikan avverkad. Det är ett roligt "jobb" att skriva den, liksom att blogga. Enda som skulle få mig att sluta med krönikan är att jag varje morgon får den där "herre-gud-vad-tiden-går-fort" känslan. Men som kusin Kerstin sa - att upplever du det så - så du har roligt. För är det trist och tråkigt då segar sig tillvaron framåt. Så jag inser jag måtte ha det riktigt glatt och roligt.

Lika roligt var det inte för Rolf Nielsén, min vän och kulturreportern på Norrbottens Kuriren som blev nedslagen i lördags. Blev första sides nytt i NSD. Hur bär man sånt som gammal reporter på NK? Vi får maila idag och kolla läget.

Integration måste ske värdigt hävdar Ström i en artikel i NSD. ja, värdigt är det väl knappast att påstå att Luleå är fullsatt som skedde från sosse håll häromdagen. Måste ärligt säga att jag inte förstår vad Mårten vill med artikeln. Gärna flyktingar men inte till Hertsön?

Och så Swedell i Kiruna. Sköt om dig och slit inte ut dig igen. Nu toppar han både kommunlistan och landstingslistan. Dubbleringar av det slaget är inte bra för vare sig person eller parti. Överhuvudtaget så ser man att det är alldeles för lite nya som engagerar sig - i alla partier. Det är det goda människornas tystnad som är faran för demokratin - eller hur nu Martin Luther King uttryckte det.

Precis nu, fem i sex,  ringde Jens på väg till flyget. Och var upphetsad som en stövarvalp över Maria Öbergs påhopp om plusjobben. Ja, det var ett illa försvarstal för sin sjuka mor, kan man väl säga. Men nu har ju Jens sysselsättning på planet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback