Så kör vi lite tidningskommentarer

Roligt att konstatera att bland fotona på Norrbottens Kurirens första sida "En tidning full av kvinnokraft" innehåller två av våra nya, unga, duktiga kvinnor. Eira Andersson, doktorand vid universitetet, femte namn på kommunfullmäktigelistan i Luleå.

Och Sepideh Erfani, från Piteå, får en helsida med rubriken "Mot nya höjder". Ganska roligt för jag missade att nämna det i min tidningskrönika i morse. Såg rubriken och skickade den snabbt till kategorin sportsidor. Ja, ja jag läser sportsidorna men oftast först vid tredje genombläddringen av tidningarna vilket är vid förmiddagskaffet på jobbet.

HSB - Hon Som Bestämmer - ja tänk bara om det vore så. Då skulle jag ändra på mycket här i världen. Men jag märker nu att det blåser mer ju högre upp man kommer. Man blir ett hot. "Järnlady", "bitsk". "insinuant" med flera tillmälen. Typiska uttryck för att förringa och förlöjliga kvinnor. Bitsk och insinuant skulle aldrig användas mot män - samma beteende skulle uppfattas som och uttryckas i postiva termer. Så är det bara. Tack till alla kvinnor och män som ser det här och skickar glada tillrop när det stormar.


Kul att Lars tar chansen att lyfta fram Anna - Leijonborg vill se Anna Grönlund Krantz som minister.


Köp en docka till din son säger en insändarskribent. Precis vad jag gjorde till Jens när han var liten - men han har inte många veckor gammal innan omgivningen påverkat honom till att pojkar minsann inte leker med dockor. Men Jungru Margareta som hon heter - dockan - har kommit till glädje för barnbarnen Sara och Lisa. Och besökande ungar däremellan. Och hel är hon. Med ljust blont, lockigt hår  och förföriskt vippande mörka ögonfransar till sina djupblå ögon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback