Sossarna backar och Carlsson vrider sig!

Sossarnas förmåga att göra 360 grader om är otrolig. Värsta exemplet i år är när Karl Petersen argumenterade hej vilt mot att skriva in kravet om kollektivavtal i kommunens upphandlingsreglemente. Det var ingen ljum argumentation utan handlade om grus i maskineriet och att inte skriva egna regler. Fjorton dagar efteråt stod han upp som en tennsoldat för att införa samma krav.

Visst - det kan ju bli så att ens partigrupp "kör över" en - men då har man åtminstone den demokratiska rättigheten att inte behöva vara den som talar för en sak man inte tror på. Vart tar självkänslan vägen när man bara blir en partimegafon som tutar ut den senaste åsikten från partigruppen.

Nu har man backat i flyktingfrågan också - i sak bra. Självklart klarar Luleå att ta emot 67 extra flyktingar som en engångsinsats i ett akutläge. Att skylla på att det inte finns lägenheter med ett kommunalt bostadsbolag som äger cirka 11 000 lägenheter, drygt 80 % av det totala lägenhetsbeståndet, är inte trovärdigt.

Naturligtvis går det också att sprida flyktingarnas lägenheter i olika stadsdelar. Vi har idag sociala förturer. Och ingen kommer heller att få mig att tro att det aldrig förekommit att nyckelpersoner, vars vara eller inte vara i Luleå betyder mycket för många, på ett eller annat sätt hjälpts till boende.

Fast varför krångla med en återremiss - när ni nu också påstår att vi ska fixa det?

Monica Carlsson, landstingsråd för vänsterpartiet, har också besvärligt med trovärdigheten. Arbetstagare som får rätt i arbetsdomstol ska enligt väsnterpartiet kunna välja mellan att ta skadestånd eller återanställas i företag. Men Monica passar i fallet Mansten. Då är frågan hypotetisk. Inte alls, Monica.  Hur agerar Du om Mansten blir frikänd? Det handlar om trovärdighet. Men efter hennes BB-turer kanske det inte finns så mycket trovärdighet att förlora?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback