Vem vill så split?

Är det Bo Östman som vill få bort fokus från moderaternas interna problem eller är det centern som känner sig åsidosatta? Någon vill i alla fall absolut så split.! Dagens Noterat i NK är ett bottenapp - och har därmed med som en naturlag blivit ett slagträ för Mårten Ström på hans så kallade Blogg/dagbok. Till vilken min heder förbjuder mig att länka. 

För fyra år sen sa en enig styrelse i SV nej till centerlokalen för att den inte passade för verksamheten. Inget har ändrats sen dess.

Det hedrar våra liberala ledamöter i styrelsen att det inte hänger sig åt korporativism! Självfallet måste man titta på fler lokaler än Centerns!

Här är mina kommentarer som jag delgett Bo Östman, Norrbottens Kurien.


Inte många rätt Noterade, Bo Östman.

Studieförbundet Vuxenskolan äger en bostadsrätt i bostadsrättsföreningen Luleå Hus nr 5. Den förvaltas av Riksbyggen och ägs absolut inte av Hushållningssällskapet som Bo Östman förfäktar. Lokalen ligger förvisso på Stationsgatan 14 men där har inte Banverket några lokaler idag.

Det är alldeles glasklart att Studieförbundet Vuxenskolan sen länge behövt nya, bättre handikappanpassade lokaler. Men den brådska och den respektlöshet mot demokratin som präglat den här historien har inget med det att göra.

Bakgrunden är att Hushållningssällskapet, där centerpartisten Lennart Lindström fungerar som ordförande, behöver nya lokaler för att kunna tillgodose en av sina hyresgäster, Banverket. Centerlokalen diskuterades som alternativ för SV men på förslag av en av våra ledamöter beslutades att det också skulle tittas på andra alternativ.

Men så blev inte fallet. Verksamhetsledaren gick ensidigt vidare med centerspåret. Helt plötsligt fanns någon form av muntlig överenskommelse om att hyra nedre plan i centerpartiets hus på Köpmangatan. En lokal som idag hyrs av kommunen. Överenskommelsen låg till grund för att Lennart Lindström förhandlade, på hög nivå inom kommunen,  för att dessa i förtid skulle lämna lokalen. Allt detta var klappat och klart. Återstod att förhandla med Centern om hyran – och detta innan man ens tittat på något annat alternativ. Styrelsens beslut hade helt nonchalerats.

Vid en besiktning av center lokalerna befanns de för det första inte vara handikappanpassade och inte heller i övrigt särskilt väl lämpade för verksamheten. Hyran låg runt 10~000 kronor per månad. Förutom att lokalen måste handikappanpassas så var den också i stort behov av underhåll och reparation. Vilket naturligtvis skulle medföra krav på än högre hyra.
Bland annat har man senare tittat på en lokal på Västra Varvsgatan. Lokalen var fullt handikappanpassad, hade lägre hyra och passade verksamheten bättre. I det huset huserar bland annat socialdemokraterna och Unga Örnar.

Men även det alternativet har avvisats av styrelsen. Och i inget av fallen berodde de på vilka andra hyresgäster som fanns i husen.



Kommentarer
Postat av: Stefan

Helt klart måste jag bli bättre att följa din blogg. Det är med förvåning jag läser ditt inlägg som har en verklighetsbeskrivning som jag inte känner igen. Jag vill inte kommentera andras agerande, men som fastighetsägare är jag minst sagt förvånad över att det både skulle finnas muntliga överenskommelser och hyresnivåer. Dessutom att lokalerna är i dåligt skick och inte handikappanpassade! PÅ vilket sätt passar inte lokalen på SV:s verksamhet?
Som fastighetsägare sitter vi lugnt med de nöjda hyresgäster vi har. Däremot känns det som centerpartist trist att vi i grundorganisationerna inte kan se SV:s möjligheter i första hand.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback