Alliansträff med mera

8.15 var utsatt tid att träffas inom alliansen. Tack och lov att jag fått en till som kommer i god tid - Camilla. Då kan vi nog klara att vara kompisar med de övriga som alltid är tidsoptimister. Conny hade fastnat på Bergnäsbron - och Maria ringde tjugo över och sa att hon var fem minuter bort.

Nåväl halvnio var vi igång. Mycket att prata om med Camilla som ju milt sagt blivit abrupt inslängd i alliansen. Men det kommer nog att gå bra - personkemin mellan alla fyra verkar funka bra. Men samtidigt är vi också alla lite sargade av Lennarts bortgång.

Nå vi enades om att inte ha så bråttom med vårt budgetförslag. Kan inte kommunens "regeringspartier" ha ett budgetförslag klart utan lägger det direkt till kommunstyrelsen vill vi allt ha lite tid på oss att granska och analysera förslaget. Vi behöver få lite tid - även om ekonomikontoret är serviceminded så kan ju inte vi som oppositionspartier nyttja kontoret på samma sätt som majoriteten.

Klockan 12.00 var det samling på Tallkotten för lunch. Luleå Energi bjöd - och vilken lunch sen. En härlig lagomt stekt stor saftig köttbit men några slantade friterade potatisbitar, mustig sås och rostade grönsaker. Och sen en riktigt härlig vaniljglass - som hemgjord smakade den - med hallon och björnbär!

Så har vi haft sammanträde med Luleå Kommunföretag AB - uppe hos Luleå Enerigi - som informerade från sin bolagsstämma och om sin verksamhet.

Sen körde vi dagordningen ganska snabbt. Pengar till Flygteknikcentrum och Aurorum - jag yrkade och avslag och reserverade mig. Har haft andra idéer hur dessa båda verksamheter skulle drivas och skötas därför tänker jag inte vara med och ta ansvar för att massor av pengar pumpas in i dessa. Fast visst förstår jag att det måste till.

Nu ska Thomas och jag dra till Pajala. Och restaurera den lokalavdelning som legat lite i träda. Nu har vi ju en bra kommunlista som toppas av två duktiga kvinnor; Ulla bergström, Narken och Mona Kumpula, Pajala.

Möjligen på återskrivande i natt när jag kommer från Pajala. Kramar Ylva


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback