Andra passet - och kvällspasset!

Det var jobbigare än jag trodde med fullmäktige - jag ville inte riktigt gå in i salen. Jag visste att det skulle vara ett ljus på Lennart plats och en blomma! Så var det - och Anna-Greta och Ann-Sofie hade var sin ros med sig och la på Lennarts plats.

Det blev en bra stund att bearbeta sorgen efter Lennart!

Och efter det så körde vi igång med förhandlingarna. Första ärendet var vår motion om läsa-skriva-garantin. Debatten blev så stollig som den bara kan bli när Börje Lööw är kommunledning! Ingrid Norberg var upp pliktskyldigast liksom Annika Sundström. Men sen var det cirkus Lööw för hela slanten!

Och så Kd - vilken pärla ni har i Birgit Stöckel - glasklar analytiker och njutbar att lyssna till!

Och själv lät jag mig lockas med - tyvärr - kände mig liksom lite ilsk för att Lennart bara gått och dött på detta eländiga sätt. Tur att Thomas var så bra i sina inlägg. Själv ville jag göra som förra måndagen - kasta en näve läkeroltabletter i golvet. Jag blir irrationell och arg  i mitt sorgearbete!

Marcus Warg - är det den omstridde kantorn i domkyrkan?
- fick ett av kulturstipendierna - han var en riktigt levande och härlig typ. Liksom Sara Nilsson som fick jämställdhetspriset - kapten i flygvapnet om jag förstod rätt. Hon var riktigt häftig!

Sen körde  vi motionen om kommunismens brott mot mänskligheten. Ja, ursäkta. men det blir smått patetiskt när Jonas Brännberg försöker försvara Lenin. Jo, men han gjorde massa bra saker som inte ens nått Sverige då - men hallå Jonas - sen då - hur mycket blod har han på sina fingrar? Ja, inte kan Jonas kolla vilka banderoller folk har som demonstrerar med Rättvisepartiet. Fast Jonas själv har ju stått under banderollen med bilden av Lenin - utanför Stadshuset!  Idol, eller??

Fast kompisar - jag var inte upp en enda gång!!

Halv sex lämnade jag och Marja-Liisa över taktpinnen till Nils-Gustav och Viveka. Själv låste vi in oss på stora toaletten och klädde om till Vårruset. Något oroliga över Els som meddelat att hon efter ett arbets EKG var förbjuden både att springa och cykla.

Men vi blev i alla fall ett lag om sex personer som knatade runt denna härliga kväll - och sen åt vi picnic och lyssnade till Clabbe. Men vilken mötesplats - hur mycket trevliga människor som helst.

Vi har redan planerat för nästa års Vårrus.
 Då ska vi ha kringpersonal som antingen har champagnen på kylning eller irish coffee på värmning. Allt efter utetemperaturen.

Nåväl det var ett gäng glada och nöjda folkpartister som drog sig upp från Hälsans Hus!

Det var allt ni fick veta om en vacker maj kväll anno 2006! Lev väl!

Kommentarer
Postat av: Ylva

Tack alla goa fina tjejer för en trevlig kväll!
Ser redan fram emot nästa Vårrus.
Gässsp & natti natti .........

2006-05-29 @ 23:10:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback