Barbro Westerholm - akt II

Fast jag måste börja med en vadslagning. SNS har inbjudit till ett panelsamtal i eftermiddag. Det ska handlar om samrbetet mellan Boden och Luleå. Partiernas första namn ska möta upp och redovisa hur vi i kan främja samarbeten städerna emellan.

Vem håller på vänstern i Boden och Luleå har sina ordinarie på plats? Bosse Strömbäck och Börje Lööw?

Åter till i går. Barbro fick jobba av sig en timme på expen vilket hon var tacksam för. Hon hade varit till kyrkbyn och sjukhuset tidigare. Och eftersom tiden var knapp hann vi bara med en snabbtur förbi universitetet och upp till ormberget för att visa utsikten. Bygget av Kulturens Hus så klart och en snabb tur förbi södra hamnen som ju egentligen inte ska visas upp. Men jag försökte måla upp bilden av hotellet och den upprustade strandpromenaden!

Sen tog vi plats på Stekhuset,
Tomas Larssons nystartade restaurang på Köpmangatan. Förutom Barbro var det delar av min "kökspersonal" Gerd och Marja-Liisa. Hisnande priser - fast egentligen rätt normala för kvalitetén -   det är bara jag som blir snål när jag ser priserna på pränt. Barbro skulle givetvis äta renfilé - det gör hon inte varje dag. Så blev det också för Marja-Liisa och så oxfilé för Gerd. Själv höll jag mig till en Ceasarsallad för att hålla nere kostnaden. Nå, jag skojar - men det bästa med att vara sjuk är att jag inte är vare sig hungrig eller sugen på annat än vatten!  Minus 2.8 kilo på fem dagar om jag inte sagt det.

En spännande "potatis" till renfilén. Kokt skivadmandelpotatis, krutrök (ost),lök lagt på mellan mjukt tunnbröd som grillats. Såg ut hur läckert som helst - värt att pröva.

Barbro och hennes Peter har verkligen haft ett långt och innehållrikt liv. Och Barbro har ju verkligen inte haft det lätt alla gånger heller. Hennes situation - när hon kom in i partilivet är ju inte helt olik Anders Mansten. Som hon själv sa att den som är ute först och slår larm får ofta ta mycket stryk. Det var väl inom Apoteksbolaget  hon själv blev mobbad och tog mycket stryk. Men hon tyckte sig nog ha fått ordentlig upprättelse inte minst efter sex år som mycket uppskattad riksordförande för SPF och nu som folkparti riksdagskandidat i Stockholm.

Det var en mycket glad och nöjd Barbro som jag lämnade på Kallax vid 20-tiden. Och resten av gårdagkvällen vet ni - bloggen som försvann och så vidare.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Moder Theresa, som kallade sig en liten penna med vilken gud skrev ett kärleksbrev till världen,har sagt " Vänta inte på ledare,gör det ensam från person till person "Jag tror det goda handlandet ofta begränsas av brist på struktur och form,vilket är tråkigt.De flesta människor vill göra gott men saknar sammanhang.Tänker du på ett sammanhang ? Berätta om det! Hon sa också " Jesus sa inte älska hela världen.Han sa älska din nästa "

2006-05-10 @ 19:01:32
Postat av: Ylva

Tack Ylva. Av allt tänkvärt jag fått från dig är det här det bästa. Jag ska skriva mer i min kvällskommentar. Apropå ingenting vet du att mitt alias är Syster Yster? Jag tänker alltid på det när jag ser dig men har inte kommit ihåg att berätta.

2006-05-10 @ 21:41:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback