Det finns fler som jag

Vaknat till en ny underbar dag. Då solen strålar och gör mig påmind om fönstertvätt.

Noterar att det finns fler än jag som är morgonpigg - två IP adresser har redan varit in på min blogg.

Mycket i tidningarna idag. 1:a maj och Valborg förstås. Den ständiga lika löjliga tävlingen om vem som haft mest deltagare i sina tåg. Törnman i Kiruna har redan tagit ut valsegern med dubbelt så många delgtagare som sossarna och åtta gånge fler än vänstern.

Men den här räkna deltagarna snurren var ännu värre förr - då fick polisen i uppdrag (ofta av medierna) att uppskatta deltagarna för tropvärdighetens skull.

I år fick polisen ägna sig åt att avhysa olagliga demonstrationer av ungdomar från det partii, moderaterna, som annars säger sig vara det varmaste anhängarna för att upprätthålla lag och ordning. Jag är lite kluven till "motdemonstrationer" av det slaget även om jag en gång deltagit själv. Och det var kul! Mycket länge sen - preskriberat som ungdomssynd nästan.


Vissa person har bekymmer med ögonen i starkt solsken och ljus - jag är medveten om det. Men det är ändå inte kul att se en polis med svarta solbrillor som en skurk i en serietidning. Politiker och poliser ska man alltid kunna se i ögonen. Fast med min positiva morgonsyn så utgår jag från att den här mannen inte klarar sig utan.

Bosse Strömbäck sticker fram hakan. Kräver svar från Monica Carlsson och vänsterns landstingsgrupp i Manstenfallet. Partiets linje är att arbetsgivre inte ska kunna köpa sig fri - men Monica Carlsson tiger och kryper bakom tjänstemännen. Få se om han kan få ut Monica på banan. Jag har försökt få Bartholdson och Lööw att bekänna färg genom att skriva på min blogg. Men det läser den inte förstås?

Och Johan Strandberg, för mig okänd, har av Tage Wass i Risögrund fått den officeilla beteckningen (fp) då han tidigare i en insändare i NSD kallade sig fp-supporter. Kanske lika bra du tar steget fullt ut Johan och blir medlem. Då har ju även Tage Wass bidragit till något vettigt!

Nu har jag lättat på trycket och hinner jag inte tycka så mycket mer. Nu packar jag träningskäderna och drar. 


Kommentarer
Postat av: Fågande

Kul att se att fröken jämför poliser med skurkar. Kanske för att rättfärdiga de hennes alliansbröder gjorde vid det aktulla tillfället?

2006-05-03 @ 18:58:34
Postat av: Ylva Strutz

Om signaturen Fågande inte haft så bråttom att skrivit "aktulla", tappat bokstäver både här och där, så kanske han/hon uppmärksammat att jag faktiskt var lätt kritisk till mina småbröder i moderaterna.

Postat av: Frågande

Tänkte mer på att hålla skribentens nivå. "Träningskäderna" torde vara ett nytt ord, eller? Kanske även "partii" är att betrakta som nytt ord. Beträffande kritiken var den försumlig och försvarades i nästa andetag som "ungdomlig synd". Men vad vet jag, kanske är det förlåtligt att ibland ta lagen i egna händer?

2006-05-04 @ 16:11:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback