En tung dag igår!

Det var en  tung dag igår! En ensam flagga vajade på halvstång vid stadshuset. Det rådde en tryckt stämning uppe på nian. Tuula hade ordnat med några vita blommor i en vas och ett tänt ljus på bordet. Vi väntade lite extra till alla var på plats - så att ingen skulle komma inklampande under minnesstunden. Karl P pratade lite om det som hänt - att Lennart inte finns bland oss längre - och läste en dikt om att vi människor i alla lägen måste tro - tro på något - tro på framtiden.

Det hade känts abrupt att kasta sig över föredragningslistan direkt efter den fina minnesstunden - så vi fick börja med att fika och prata av oss om det ofattbara som hänt.

Vid nio-tiden så drog vi ändå igång beslutsapparaten. Vi fick en information om vad som ska göras inom ramen för KLIMP-projektet. Vi har ju inom kommunen fått ett antal miljoner för miljöförbättrande åtgärder. det var annars inga partiskiljande frågor på dagordningen. Lite fler rondeller för att lösa trafiksituatuionen på Storheden. En detaljplan på väg för att klara Biltemas etablering och lite annat smått och gott.

Så övergick vi till att vara budgetuskott. En blek och tagen Erland Nilsson dök upp. Erland är ju ersättare för Lennart i budgetutskottet liksom på ett stort antal andra poster.

Inte mycket nytt sen senast - resultatet pekar på plus 35 miljoner. Men det som är märkligt är att kommunledningen numera aldrig får fram ett konkret förslag förrän direkt till kommunstyrelsen. Förra året kom de ju med ett halt handskrivet blad till kommunstyrelsen som då skulle spegla de förhandlingar som förevarit mellan främst sossarna och vänstern men även med miljöpartiet.

Förvisso kan vi i alliansen lägga ett helt eget förslag utan att snegla på vad majoriteten tycker och tänker. Men det är lite märkligt att de frångår den kutym som gällt  och gäller i svensk politik nämligen den att "makten" lägger sitt förslag som sen får granskas och analyseras av oppositionen.

i går eftermiddag hämtade jag min nya fina svarta Skeppshults cykel. Hoppas nu inte bara att den blivit stulen första natten. Vi hade valutbildning på expen i går kväll som jag fick visa upp underverket för partikamraterna.

Jag känner på mig att jag är skyldig svar till några som kommenterat här på bloggen. Det ska jag försöka åtgärda under dagen.

Först ska det bli lite administrativt jobb - både kommunalt och i tjänsten - sen ett kort besök på Iogt NTO:s panelsamtal. Sen lite hemliga uppdrag fram till 17 då vi ska mingla på Ebenser med lärarfacken. Samtidigt har Svartöstaborna demonstration för husen på Sandgatan till vilken vi gruppledare är inbjudna. Svårt att dela på sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback