En varm men mulen majmorgon

Fåglarna kvittrar för fullt - trots att solen inte skiner idag. Men varmt kändes det om handen när jag stack ut handen efter tidningarna.

Märkligt att det är så pass mycket snöhögar kvar - trots att jag upplever att det har varit en tämligen snöfattig vinter.

På söndagkväll ska det vara ett program om folkpartiet på TV. Påannons i gårkväll. I en snutt säger Bengt Westerberg - "jag känner inte igen mig". Det påstås i ingressen att folkpartiet gått från ett mjukt till ett hårt parti. Ska bli intressant att höra Bengt Westerberg utveckla sin syn. Vi som varit med ett tag minns att det var långt ifrån enighet om Bengt. Många tyckte att har var högerspöket personifierad. Hård, effektiv, kall kamrerar typ. I hans eftermäle torde han nämnas som en sann sociallibera - Bengt Westerberg som gått till historien som den som genomförde revolutionen med handkappreformen!

Och så såg jag inslag från rättegången om Bobby. Svårt att somna efteråt. Jag funderar hur det kan komma sig att media inte publicerar bilder av föräldrarna. Förhoppningsvis ska väl straffet blir mer än två år - vilket väl är någon sorts gräns för publciering. Kan skälet vara att de bedöms sinnesjuka? Gärningarna tyder på det - men jag blir smått galen att tänka på att vi lever i ett samhälle där sånt här kan fortgå utan att någon märker något eller gör något!


Anders Sundström ska utreda om statliga företag ska få ingå i Svenskt Näringsliv. Jag kan undra hur mycket den mannen ska mäkta med. Och hur mycket arvode får han för det - för en sak har jag lärt mig - det är sällsynt att nomenklaturan för något utan helsickes mycket betalt.

Och så blir jag förtvivlad när jag läser signaturen "fritidsledares" inlägg i Norrbottens Kuriren. Har verkligen begreppet "drogfritt" förvandlats till "inte märkbart berusad" och är det verklien sant att ungdomar sitter och dricker alkohol ogenerat på McDonalds?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback