Husen på Sandgatan

Ikväll har de boende i husen på Sandgatan inbjudit till träff. Tyvärr är jag i Övertorneå då. Men min inställsning är glasklar - låt de boende eller annan köpa lös husen. Sen får väl de ta fajten som länsstyrelsen och SSAB om det behövs. Har läst på Mårtens blogg och om jag tyder honom rätt så tycker han också att det är okej. Det enda vi från kommunens sida behöver göra är att gardera oss mot eventuell inlösen.

Apopå inlösen och byggnader så håller Mogenlogen att byta form. Frågan är väl om den byggnationen uppfyller kraven i anbudet det vill säga ett återuppförande. Det ska bli intressant att se hur klausulen om pengar för återuppförande kommer att tolkas.

Och moderaten Staffan Eriksson ska utsättas för förundersökning för om han brutit mot sekretessen. Gruppledare Maria och Staffan verkar dock inte riktigt överens om hur han ska tackla sina politiska uppdrag under tiden detta pågår. Time out säger Maria men så kan jag nog inte tolka Staffan. Staffan som för övrigt anklagade folkpartiet för att ha stulit hans idé om att inrätta ett personalstipendium i Luleå kommun. Staffan hade minsann pratat med Karl P för ett år sen om detta - och nu hade folkpartiet fräckheten att stjäla denna moderat aidé. Ja, herregud, om det vore så lätt att få patent på idéer. Nu var fakta att vi i folkpartiets fullmäktige grupp faktiskt stal den av vår landstingsledamot Els Jakobsson som lagt motionen i landstingsfullmäktige.

Och sen är det väl så att det troligen finns i de allra flesta kommuner i någon form!

Tiden rinner i väg - tid för avfärd för morgonkaffe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback