Inte svårt att vara positiv och glad!

Inte alls svårt att vara poisitiv och glad idag. Bara jag hör 17:e maj och Norges nationaldag så vimlar det i huvudet av ballonger, flaggor, vinkningar och glada människor. Tänk när våran nationaldag utvecklats till samma folkfest!

Det var ju synd att doktorn inte kunde trycka sprutan i armen - den är inte kul idag heller - men träningsväskan ska med - en promenad i lugn takt ska jag väl kunna unna mig?

Och Rube har namndag - jag gratulerar alla sådana. Har aldrig hört namnet förr? På stående fot lovar jag att bjuda alla sådana - Rube - på fika. Men just nu slår det mig - kan det vara så tokigt att det är tryckfelsnisse?

En insändare i NK gratulerar Bert Sandberg för att han "lurat" kommunen. Han bygger inte upp Mogenlogen utan en helt annan loge. Jag säger bara väl bekomme - kommunen tjänade flera miljoner på att inte riva själv.

Och apropå riva så tycker inte jag heller att det är nödvändigt att riva hyreshusen på Sandgatan. Det är mer än tjugo år sen de skulle rivas och ge plats till ett SSAB-kontor. Myckert har ändrats sen dess. En positiv signal från kommunen att vi är beredd att sälja - så får köparna ta fajten med SSAB och andra.

Och Krister Hammarbergh talar klartext - kallar regeringens sammanträde och tvådagarsbesök i länet för förtäckt valturné. Fast jag ser inte så stort fel i det - vi får väl se då hur yviga regeringen är - hur många smånissar runt omkring som också måste vara med. Och så får vi säkert god PR för Norrbotten. Vi ber att naturen visar sig från sin bästa sida!

Och kompisar, det är Ruben som har namnsdag idag. Men okej - finns du trevliga Ruben så bjuder jag dig på fika istället!

Kommentarer
Postat av: Observant

Du skriver:
En insändare i NK gratulerar Bert Sandberg för att han "lurat" kommunen. Han bygger inte upp Mogenlogen utan en helt annan loge. Jag säger bara väl bekomme - kommunen tjänade flera miljoner på att inte riva själv.
Hur går det till i politiken då en minskad utgift plötsligt blir en inkomst..?
Du skriver: "kommunen tjänade flera miljoner...

Om utgifterna minskar (?) hur kan det bli att man
"tjänar"? Är det politikens sätt att räkna?
Klart är att Bert Sandberg är vinnaren!

2006-05-17 @ 07:51:21
Postat av: Ylva Strutz

Tekniska kontoret hade kostnadsberäknat egen rivning. Det var väsenligt mycket dyrare än det kommunen betalar till Bert Sandberg.

Sen har jag inte alls svårt med att om jag slipper en utgift så har jag tjänat de pengarna. Så ser jag det både privat och kommunalekonomiskt.

Postat av: Observant

Märkligt!
Att en "tänkt" utgift plötsligt blir en inkomst.
Hoppas bara att det förhållningssättet inte gäller i ev regeringställning..?!

För oss andra blir däremot en sänkt utgift - inte en inkomst - utan en minskat utgift!
Eller om Du har noll kronor i börsen...men en tänkt utgift på 1000 kr - som Du sedan avstår.
Ökar Din inkomst då med lika mycket - kan jag undra?

2006-05-17 @ 21:09:51
Postat av: Ylva

En tänkt utgift som inte blir av är en tillgång i regeringsställning liksom i hushållskassan.

2006-05-17 @ 21:28:57
Postat av: Byggföretagare i Luleå

Så då går det bra att bygga ett garage när kommunen beställer ett daghem, kommunens upphandlingar kan är ju inte alltid så lyckade!
Självklart ska avtal alltid gälla även hur en gammal loge skall återuppbyggas.

2006-05-20 @ 13:17:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback