Säkert vårtecken

Det har varit gräsbrand på Hertsökullar. Såg rubriken och tänkte - säkert vårtecken. Och det var också vad Kuriren hade skrivit när jag klickade på länken.

Björn i Bredbyn - vid område där vägen till skolan går. Barn intervjuades i TV i går kväll. Det är inte klokt att hålla på spela rysk roulette med barns liv på det här sättet. Björnar som drar sig till samhällen och bebyggda trakter ska skjutas med en gång. Pang på! (låter det mordiskt?)

Polisen vill hemlighålla hot mot politiker. Varför det frågar jag mig? Hoten har ökat kraftigt påstås det. Jag undrar om det inte är anmälningsbenägenheten som ökat. Säkerhetstjänsten till exempel på riksdagen uppmanar till anmälningar för sånt de inte brydde sig om för 10-15 år sen. Och det kanske är rätt med tanke på allt som händer i samhället - men jag tror att vi ska ta den kraftiga ökningen med en stor nypa salt.

Och in våra lokaltidningar var det inga stora anmärkningsvärda saker. Nedsågningen av björkarna väckte inte fysiska demonstrationer. Visst är det märkligt annars att trädfällningar  väcker så starka känslor, Det är ju faktiskt så att även björkars liv är utmätt - 80 år ungefär - om jag minns rätt. Då bör man börja kolla så det inte faller i skallen på någon.

Inga större moln på himlen - skulle i så fall vara mitt vänstra knä som ömmar lite. 
Och nu är tiden liden. Så detta fick bli morgonens livstecken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback