Sammanträden och åter sammanträden

8.15 och alla på plats - Jonas kom just när Kjell skulle meddela vilka som inte var närvarande. Efter meddelanden, kurser och konferenser blev det dags för medborgarförslaget om förbud mot att framföra moped på gång- och cykelvägar. "Medborgaren" Nils-Gustav Ökvist, som hunnit bli ersättare i fullmäktige sen förslaget las. Jag var enig med handikapprådet om hur det skulle hanteras men majoriteten gick på tekniskas förslag som i princip innebar att det är inte lönt att göra något - mopedisterna bryr sig ändå inte. Lite elakt kanske - men åt det hållet.

Sen betade vi av två motioner från Rättvisepartiet. En om temadagar i skolan om mäns våld mot kvinnor och en om tryggare kollektivtrafik. Den första var bifallen med konstaterande att det redan på går ett intensivt arbete inom området. Den om att det skulle bli tryggare om nattbussen kostade mindre avslogs.

Sen kom gamla kändisar som mer pengar till Kallax Cargo - 1,5 miljoner denna gång - och även denna gång väntar avtal om knuten. Jag tycker mig bestämt ha hört kommunalrådet Karl P säga att detta var absolut sista gången för något år sen också. Andra kändisen är mantalskrivningskampanjen som jag väl skrivit om tidigare.
Och sen fick vi bli Luleå Kommunföretag AB och ta det historiska beslutet att godkänna det 15-åriga avtalet med SSAB om gasleveranser. Det är inte lätt att förstå sig på men det påstås nu att detta garanterar oss riktigt låga fjärrvärmetaxor. Och så är detaljerna hemliga - än så länge i alla fall.

Så en sväng till expen - och retur till stadshuset för presskonferens. Jag och Maria kom fyra minuter i halvtolv och dörren var riktigt stängd. Och där satt de hela politikerkåren och Niclas, Jan och Anders från radion, NSD och NK. Vet inte vad som farit i hela det gänget som var så prydligt på plats.

Detta var förmiddagen den illvilligt kalla och blåsiga maj dag. För övrigt snöade det en kort stund vid förmiddagsfikat.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback