Siargåvan gäller inte vädret!

Många säger att min biologiska farmor - som jag inte hade särskilt mycket kontakt med - hade siargåvan. Jag har under årens lopp träffat en del medier - en del riktigt berömda sådana - som sagt att jag klarar inte av att se din framtid. En del har rent utav sagt att du har gåvan själv. Men en sak kan jag i alla fall konstatera - oavsett styrkan i mitt siande, häxa eller ej - att väder kan jag inte spå. Inte ens i närtid.

Nu har jag misslyckats tre gånger å rad. Första gången vi skulle vara med bokbord på stan var det lite kyligt och dant. Men positiv som jag är så trodde jag det skulle bli bättre. Thomas och jag ställde upp och Els anslöt.. Vi höll på att frysa ihjäl. I fyrtio minuter stod vi ut.

Dagen efter, lördag den 20 maj, då det var Stadsmaran och stor löpar fest hade jag räknat ut att vi skulle vara ute med bokbord. Vi som skulle springa/gå något av loppen skulle värma upp vid bokbordet. Men klockan 11 var det fortfarande regnigt och kallt. Så med gårdagens kalla och värkande fingrar i färskt minne  jag beslutade att ställa in bokbordet. Och halvtimmen efter sken solen som aldrig förr -. och gjorde ¨så hela dagen.

Idag var det 7 grader när jag steg upp - och regnigt. Det tog sig allt efter men fortfarande vid 10 såg det illa ut. Och kvart i elva tog jag beslutet - vi ska inte stå och hacka tänder på stan. Denna gång dröjde det dock till halv ett innan solen dök upp. Men då var den varm och god resten av eftermiddagen. Och massor med folk på stan.

Själv stod jag och köade utanför Föreningssparbanken för att få sätta in 156 kronor. Över en timme. Tur nog kunde jag stå utanför och där pratade jag förall del också med en hel del lulebor. Viss kompensation för uteblivet bokbord!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback