Uti i cyberrymden

Skrev ett inlägg före lunch - strax innan motionsrundan. Och tröck (härligt ord) på knappen för publicering. Och datorna hackade sig fram - och vips var det bara borta.

I alla fall skrev jag att jag är 50% bättre i år än i fjol. I år har jag bara ett knä som ömmar. Och tur är det för jag har varit ut och köpt ett riktigt proffsigt knäskydd. Först hade inte hälsokostaffären något så jag fick på på apoteket. Vanliga sorten var slut så jag fick ta sportvarianten som var 77 kronor dyrare - 275 riksdaler.

Men faktum är att det kändes riktigt bra - och nu har jag ju varit rundan - visst ömmar det men smärtan sprider sig inte på samma sätt i benen. Måhända är det tron som segrar men det spelar mindre roll.

För övrigt så anser jag att björnstammen bör skjutas av. Det är banne mig inte klokt att vi ska ha björnar på bostadsområdena. Förra året Storheden och till och med på badstranden Näsudden i Sunderbyn. Jag är gärna med på att björnstammen ska bevaras - fast jag inte riktigt förstår varför - men låt dem då för guds skull hålla till i storskogen.

Det är inte människor som kastar mat i naturen som gör att björnarna söker sig till bebyggelsen. Inte bara det i alla fall. Klart att björnarnas beteende har förändrats när de inte jagats av människor sen många, många björngenerationer sen. Inte tusan är det någon björnmamma som för över budskapet att akta sig för människorna.

Det är dyrt att svårt att räkna björnarna, hävdar experter. Jag misstänker att det är några som drömmer om att Norrbotten ska bli något vilddjurseldorado. Vem tar ansvar när - inte längre om - en björn dödar nästa människa?

Kommentarer
Postat av: Marja-Liisa

Jag håller med Dig Ylva! Jag vill inte ha björn eller andra rovdjur i närheten av våra bostäder och tamdjur. Och vågar vi gå ut i skogen för en promenad eller plocka bär i framtiden? Det börjar kännas tveksamt. Länstyrelsens "undervisning" hjälper nog inte när vi står öga mot öga med en björn.

2006-05-02 @ 13:57:31
Postat av: Ylva Strutz

Fast det är många som tycker som vi - fast de törs inte säga det offentligt. Och inte ska miljömupparna tro att det är särskilt bra för miljön heller - själv tar jag bilen in och springer här i stan istället. Åtminstone till jag vet om någon björn sovit nere på näset.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback